Prije nekoliko mjeseci slavna pjevačica Bebi Dol donijela je odluku da se potpuno povuče iz javnosti. Ova odluka bila je potaknuta njenom nepokolebljivom željom da svojoj bolesnoj majci, Magdaleni, ponudi predanu brigu i pomoć ali pojavio se nepredviđeni izazov u vidu tetine bolesti. Zbog toga je Bebi Dol proteklih nekoliko mjeseci svesrdno usredotočena na dobrobit svoje majke i tete.

Život pjevačice “Glorije” doveden je u haos jer je zdravlje njezine tete sve lošije, ispričao nam je blizak izvor. To ju je natjeralo da se preseli i živi sa svojom tetom, preuzimajući ulogu njegovateljice starih i bolesnih osoba. Posljedično, ona se nalazi u stalnoj žurbi, obilazeći grad s jednog kraja na drugi. Zbog financijskih okolnosti Bebi Dol je bila prisiljena otkazati sve ranije zakazane nastupe iz prethodne godine. Osim toga, njezina udaja za Aleksu Todorovića, pojedinca srpskog podrijetla koji živi u Americi, te njezina kasnija odluka da usvoji ime Danica Todorović pridonijeli su takvim okolnostima.

Po dolasku na ovaj svijet dobila sam ime Dragana, što je zamolio najbliži pratilac mog oca Dragan Pljakić. No, kad sam napunila tri mjeseca, svećenik me krstio imenom Danica. U mom najužem krugu često su me nazivali Danica ili Dana. Taj milozvučni nadimak služio je kao prikriveni signal da će se naša druženja odvijati u mojoj rezidenciji. Prije dvije i pol godine, u znak poštovanja prema nasljeđu i dobročinstvu svoga supruga, uzela sam njegovo prezime, Todorović, nakon našeg vjenčanja.

Radio M izvještava da je tijekom rasprave o roditeljstvu Bebi Dol podijelila svoje stajalište, izjavivši: “Nemam želju svoje dijete podvrgnuti istom tretmanu kakav sam pretrpjela od svojih roditelja.” Obitelj Bebi Dol doživjela je potresnu tragediju kada su joj u kratkom roku od šest mjeseci od teške bolesti preminula oba roditelja. U čast svoje majke, Bebi Dol je željela izraziti svoju nepokolebljivu ljubav i divljenje prema njihovom sinu, bez obzira gdje se ona nalazila. Odluku da bude Todorović, Bebi Dol je svim srcem prigrlila bez imalo oklijevanja i sumnje, kako je strastveno prenijela.

Krajem sedamdesetih na svoj glazbeni put kreće kao članica benda “Tarkus”. Zajedno s Goranom Vejvodom 1981. godine osnovala je grupu “Anoda Ruž”, a uspješno su snimili singlove “Enigma” i “Snovi od slame”. Ipak, odlučila je da nastavi solo karijeru i izdala je dva singla u okviru PGP RTS-a – “Mustafa” i “Na planeti uzdaha” – koji su joj pobrali brojne pohvale. “Mustafa” se vinula na vrhove svih top lista u Jugoslaviji i proglašena je pjesmom godine, čime je Bebi Dol donijela prestižnu nagradu za snimku godine.

Nadahnuta svojim trijumfom, donijela je hrabru odluku odustati od upisa na Akademiju i umjesto toga nastaviti karijeru koja je bila u stalnom usponu. Godine 1983. ukazala joj se prilika kada ju je Televizija Beograd pozvala da sudjeluje na lokalnom natjecanju za Euroviziju “Jugovizija” održanom u Novom Sadu. S vlastitom skladbom, tekstom i glazbom, naslovljenom “Rudi” i aranžmanom Gorana Vejvode, popela se na pozornicu i izborila respektabilno šesto mjesto u finalu Eurosonga u Münchenu. Nakon ovog uspjeha izdala je ploču s dva singla – remixom “Rudi” i “Baby Love”. Pjesma “Rudi” je postigla priznanje, zauzela je sedmo mjesto na listi “Pop Rock” magazina za najbolju pjesmu na prostoru bivše Jugoslavije, te u konačnici zaslužila titulu “himne ljubavi”.