Čestitke stižu voditelju Ognjenu Amidžiću i njegovoj supruzi Mini povodom rođenja njihovog sina Peruna! Kako su otkrili, mali Perun već ima svoj jedinstveni izgled, a njih dvoje su preplavljeni srećom zbog dolaska novog člana u porodicu.
Odabir imena za bebu bio je pažljivo promišljen, a ime Perun, koje nosi drevnu simboliku, oslikava njihovu želju da daju detetu posebno i tradicionalno ime. Ognjen je izrazio zadovoljstvo što su se odlučili za ime koje je retko, a kasnije su saznali da u porodici već imaju jednog Peruna, što dodatno čini ime posebnim i povezuje porodicu na dublji način.
Uprkos radosti zbog rođenja sina, Ognjen Amidžić se našao na udaru kritika na društvenim mrežama zbog nedolaska jedne od učesnica Evrovizije u njegovu emisiju. Međutim, voditelj je javnosti objasnio da je razlog za izostanak Teodore Dore bila odluka Radio-televizije Srbije da se njen dolazak odloži za kasniji datum, obećavajući da će ta situacija biti razjašnjena u skorije vreme.
Ovaj srećan događaj donosi novu svetlost i radost u život voditelja Amidžića i njegove porodice, dok istovremeno pruža priliku da se razjasne nesporazumi i da se fokus vrati na lepe trenutke i slavlje koje donosi dolazak novog člana porodice.

BONUS TEKST

Djumbir, sa svojom bogatom istorijom kao začinom i lekom, izuzetno je koristan za različite namene. Evo nekoliko načina kako možete iskoristiti ovu korenastu biljku za poboljšanje zdravlja:

  1. Protiv upala i prehlade: Djumbir je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima i može pomoći u ublažavanju simptoma prehlade, kao što su zapušen nos i upaljeno grlo. Čaj od đumbira je odličan za ove namene.
  2. Za probavu: Djumbir podstiče probavu i smanjuje nadutost. Možete ga koristiti u obliku čaja ili dodavati u obroke kako biste podržali zdravu probavu.
  3. Protiv bolova: Zahvaljujući svojim analgetskim svojstvima, djumbir može pomoći u ublažavanju bolova, kao što su bolovi u mišićima, glavobolje i bolovi u zglobovima. Takođe je koristan protiv zubobolje.
  4. Za prevenciju morske bolesti: Djumbir je efikasan u smanjenju mučnine i povraćanja, pa se preporučuje osobama koje pate od morske bolesti ili jutarnje mučnine tokom trudnoće.
  5. Za poboljšanje cirkulacije: Djumbir može poboljšati cirkulaciju krvi i smanjiti rizik od srčanih oboljenja. Takođe može pomoći u regulisanju krvnog pritiska.
  6. Kao antioksidans: Djumbir je bogat antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa u organizmu.
  7. Za ublažavanje menstrualnih bolova: Čaj od đumbira može biti koristan za ublažavanje bolova tokom menstruacije i smanjenje grčeva.

Pre nego što počnete koristiti djumbir u terapeutske svrhe, uvek je važno konsultovati se sa zdravstvenim stručnjakom, posebno ako imate bilo kakve zdravstvene probleme ili uzimate lekove. Takođe, treba biti oprezan pri primeni djumbira kod male dece i osobama sa osetljivim želucem.

Djumbir je veoma svestrana biljka koja se može koristiti na različite načine kako bi se poboljšalo zdravlje i dodalo ukus jelima. Pre upotrebe u terapeutske svrhe, uvek je važno konsultovati se sa lekarom, posebno ako imate bilo kakve zdravstvene probleme ili uzimate lekove.Zahvaljujući svojim antivirusnim svojstvima, djumbir se koristi kao prirodni lek za ublažavanje simptoma prehlade i gripa. Čaj od djumbira sa medom i limunom često se koristi za olakšanje simptoma respiratornih infekcija.