Umjetnička karijera Zorice Brunclik trajala je više od pet desetljeća, tijekom kojih je ostvarila sva moguća postignuća u svom području. Na području glazbe diljem Balkana, postala je omiljena pjevačica bez premca, održavajući svoju popularnost u raznim žanrovima. Njezin rekordan broj solo koncerata, bezvremenske pjesme koje su se ukorijenile u srpskoj kulturi i brojna priznanja kako od profesionalaca tako i od publike dokaz su njezinog iznimnog talenta.

Rođena 29. lipnja 1955. u Beogradu, Zorica Brunclik poznata je kao pjevačica koja potječe iz bivše Jugoslavije. Kao najstarija i jedina kći u obitelji, odrastala je uz tri mlađa brata. Nakon brzog razvoda roditelja, Brunclik je doživjela djetinjstvo obilježeno neimaštinom dok je živjela s majkom u Smederevu. S druge strane, uživala je u životu u izobilju dok je boravila kod očeve rodbine u Beogradu, gdje su joj se želje ispunjavale bez napora.

Slovačkog podrijetla, očevo prisustvo u njezinu životu bilo je pokvareno neprijateljstvom između njezinih roditelja. Kad je krenula na svoje školovanje, njezina je majka nametnula stroga ograničenja u njezinim odnosima s ocem, vjerujući da su njegove namjere potaknute ogorčenošću prema bivšoj ženi. Unatoč tim obiteljskim izazovima, bila je izvrsna u školovanju i pronalazila je radost u pomaganju vršnjacima, pa je privukla pozornost poznatog pjevača Bore Spužića Kvake. Kvaka, čija je kći Zorica često tražila smjernice za školske obveze, savjetovao joj je da se fokusira na glazbu. Taj ključni trenutak doveo ju je do beogradske estrade, gdje je angažirana kao pjevačica grupe braće Karić, Plava zvezda. Usporedno s glazbenim stremljenjima, bavila se i drugim interesima, završila je smjer ikebane u Školi za aranžiranje, a kasnije i studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Sa nepunih 18 godina Zorica je postala majka kćeri Marije, čiji otac nije imao želju da je oženi.

Zbog postojećeg angažmana odlučio je ne održavati vezu s djetetom. Prvi put se vjenčala s dirigentom orkestra s kojim je nastupala, Zoranom Tutićem koji je svirao harmoniku. Dobili su sina Đorđa, ali je njihov brak brzo završio razvodom. Ni njezin drugi brak s harmonikašem Ljubom Kešeljem nije bio sretan. Iako su dobili ćerku Miljanu, njen otac nije hteo da je prizna, a od njene šeste godine nisu imali kontakt. Godine 1980. upoznala je poznatog majstora harmonike Miroljuba Aranđelovića Kemiša za kojeg se pet godina kasnije udala. Imaju kćerku Zlatu, a Kemiš je svoje prezime dao po Zoričinim kćerima iz prijašnjih veza, čije očeve nisu prepoznali. Javnost ju je osuđivala smatrajući je odgovornom za raspad Kemiševog braka s pjevačicom Vesnom Zmijanac, no Zorica tvrdi da je do njihovog razlaza došlo mnogo ranije.

Povrh svega, cijenjena je estradna umjetnica ove godine odlikovana najprestižnijim odličjem države – zlatnom medaljom za zasluge, koju joj je osobno uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanoj Akademiji povodom obilježavanja Dana državnosti. Regionalna glazbena zvijezda izrazila je duboko poštovanje i ponos zbog priznanja koje su dobili. Izrazili su zahvalnost predsjednici na primjeru važnosti zajedništva u području umjetnosti, istaknuvši da je ne treba dijeliti na visoko i popularno.

Zvijezda je također izrazila zahvalnost vjernoj publici koja ih je podržavala tijekom cijelog njihovog putovanja. Na kraju su izrazili zahvalnost Bogu što ih je blagoslovio ispunjenim, uzbudljivim i radosnim životom. Bio sam jedini koji je uspio dobiti nagradu dok je Zorica, cijenjena umjetnica narodnjaka, još uvijek bila na vrhuncu svoje karijere. Prije nje, tom je čašću pred kraj života odlikovan legendarni Predrag Živković Tozovac, dok je posthumno odlikovanje uručeno Šabanu Šauliću.