Priča o Đurđici Barlović ostavlja dubok trag u srcima mnogih koji su je poznavali i voleli, ali i u onima koji su bili svedoci njene umetnosti i talenata. Njen prerani odlazak ostavio je prazninu koju je teško popuniti, a sećanja na nju i dalje žive kroz priče i anegdote.Đurđica je rođena u Splitu 23. avgusta 1950. godine i već u detinjstvu pokazivala je izuzetan talenat za muziku i pevanje. Odrasla je uz more, u atmosferi koja je oblikovala njenu ljubav prema morskim sportovima i plovidbi. U mladosti je učestvovala na raznim takmičenjima i već tada se nazirala sjajna muzička karijera.

  • Njenoj karijeri profesionalno je krenulo kada se pridružila splitskom bendu VIS Batali, a kasnije je prešla u Zagreb gde se priključila Novim fosilima. Njeni nastupi bili su nezaboravni, a glas koji je posedovala bio je jedinstven i prepoznatljiv. Njene pesme su doticale srca mnogih, a njena pojava ostavljala je snažan utisak na publiku.

Međutim, pored uspeha na sceni, Đurđica je bila i majka dvojice sinova, Hrvoja i Bornu. Kroz priče o svojoj majci, sinovi otkrivaju njenu blagu i osećajnu stranu, ali i strast prema muzici koju su nasledili od nje.

Nažalost, 1992. godine, tokom letovanja na Pagu, Đurđica je iznenada preminula od posledica akutnog infarkta. Njena smrt ostavila je neizbrisiv trag u srcima porodice i prijatelja, a posebno u srcima njenih sinova koji su ostali bez majke u veoma mladom dobu.

Ipak, kroz sećanja na nju, njeni sinovi pronalaze snagu i inspiraciju za dalji život. Njihova ljubav prema muzici i morskim avanturama samo su neki od načina na koje nastavljaju da neguju uspomenu na svoju majku. Đurđica Barlović bila je ne samo talentovana umetnica, već i brižna majka i inspiracija mnogima. Iako je njen život bio prekratak, njeno nasleđe i dalje živi kroz njenu muziku, ali i kroz ljubav i sećanja koje su ostavila iza sebe.

  • Đurđica Barlović, poznatija kao Đurđa Barlović, rođena je 23. avgusta 1950. godine u Splitu, Hrvatska. Od najranijih dana pokazivala je izuzetan talenat za muziku i pevanje. Odrastajući uz more, razvijala je ljubav prema morskim sportovima i plovidbi, što će kasnije postati bitan deo njenog života.

Njen muzički put započeo je već u detinjstvu kada je učestvovala na takmičenjima poput “Djeca pjevaju” u Splitu. Uskoro je počela da svira gitaru i pokaže interesovanje za muzičku karijeru. Nakon što je maturirala srednju građevinsku školu, dobila je profesionalni ugovor i započela ozbiljniju karijeru u muzici. Đurđica se pridružila splitskom bendu VIS Batali, gde je pokazala svoj izuzetan talenat. Kasnije je prešla u Zagreb i postala članica Novih fosila, jednog od najpopularnijih bendova u bivšoj Jugoslaviji. Njen glas postao je prepoznatljiv širom regiona, a pesme koje je izvodila doticale su srca mnogih.

Pored uspeha na sceni, Đurđica je bila i majka dvojice sinova, Hrvoja i Bornu. Kroz njihove priče, otkrivamo njenu blagu i brižnu stranu, ali i strast prema muzici koju je prenosila na svoju decu. Nažalost, 1992. godine, Đurđica je iznenada preminula od posledica akutnog infarkta. Njen prerani odlazak ostavio je trajnu prazninu u srcima mnogih, ali sećanja na nju žive kroz njenu muziku i ljubav koju je pružala svojoj porodici.

Iako je njen život bio prekratak, Đurđica Barlović ostala je zapamćena kao talentovana umetnica, brižna majka i inspiracija mnogima. Njen doprinos muzičkoj sceni i nasleđe koje je ostavila iza sebe i dalje žive kroz pesme koje su postale deo muzičke baštine regiona.