Policija je 25. septembra 2022. pronašla Šakiru Spenser (35) mrtvu u njenom stanu nakon što je komšija primetio crve kako puze ispod njenih ulaznih vrata. Za ubistvo i nezakonito pokopavanje Šakire osumnjičeni su Ašana Stadholm (38), njen ljubavnik Šon Pendlburi (26) i Liza Ričardson (44). Svi troje negiraju zločin, uprkos tome što su žrtvu mučili, izgladnjivali i pretukli do smrti, ostavivši je doslovno da truli.

Prema izveštaju Dejli Mejl-a, Šakira je preminula nakon što je bila opečena kipućom vodom i zapaljena aerosolom. Njeno telo, obučeno u konfekcijski broj 44, na kraju je postalo doslovno kost i koža, kako je navedeno na sudu. Tužiteljka je izjavila da je Spencerova tokom nekoliko meseci bila izolovana, prostituisana i opljačkana dok su je osumnjičeni mučili. Hranili su je samo vrećicama kečapa, preuzeli su njen stan i finansije, a zlostavljanje su čak i snimali. Na kraju su je pretukli do smrti i zatvorili je u ormar.

Na sudu je Liza Ričardson promenila svoj iskaz, tvrdeći da se zapravo plašila Ašane Stadholm, s kojom je navodno bila “prijateljica i članica porodice” tokom 20 godina. “Htela je da me kontroliše, i znala je da se bojim”, izjavila je Liza. Upitana zašto je Šakira bila mučena, Liza Ričardson je samo odgovorila: “Ne znam zašto se to dogodilo”. Na sudu je demantovala tvrdnje da je bila pod uticajem droga, navodeći da ju je Ašana polila vodom, ali nije znala da li je ta voda bila prokuvana. Takođe, čulo se da je Šon Pendlburi bacio kipuću vodu na Šakiru i napao je koristeći aerosol i upaljač kao plamenik. Suđenje se nastavlja.