Na društvenoj mreži Facebook, podeljena je emotivna priča o Branki i Nihadi, čije su živote spojile teške okolnosti, ali su istovremeno stvorile snažnu i neraskidivu vezu.Branka i njena porodica suočili su se s nenadoknadivim gubitkom pre tri godine kada su izgubili dvadesetogodišnjeg sina Stefana. I pored neizmernog bola, odlučili su da nesebično doniraju Stefane organe, u skladu s njegovom hrabrom i humanom željom. Njihova hrabrost i odluka su rezultirale spasavanjem više života.

Nakon tri godine, Branka je skupila hrabrost da potraži primalce organa svog preminulog sina. Njihova želja se ostvarila kada je saznala da Nihada živi sa Stefanovom jetrom. Ovaj susret nije bio običan – bio je duboko emotivan i povezujući.Stefanova majka i Nihada su stupile u kontakt telefonom, a njihov prvi susret uživo bio je izuzetno emotivan. Nihada je izrazila svoju sreću zbog darovane jetre, dok je Branka doživela ogromnu radost videći delić svog sina u drugoj osobi.

Stefan je preminuo u saobraćajnoj nesreći pre tri godine, mesec dana nakon što je bio u komi. Uprkos naporima lekara, dijagnostikovana mu je moždana smrt. Kada su Branka i njena porodica donirali Stefane organe, to je bila Stefanova želja koju su odlučili ispuniti. Branka je izjavila da je Stefan izrazio želju za donorskom karticom, a ta odluka je dovela do spasavanja drugih života.

Nakon procesa ekplantacije organa, Nihada iz Kalesije u Bosni i Hercegovini dobila je Stefanovu jetru. Kontaktirala je Branku i prenela joj svoju zahvalnost i sreću. Telefonski razgovori između Branke i Nihade, te njihov susret, postali su simbolični trenuci koji su premostili tugu i doneli osećaj utehe i povezanosti.Ova inspirativna priča svedoči o snazi ljudskosti, hrabrosti i darivanju života usred gubitka, te stvara osećaj nade i solidarnosti.