Seka Aleksić imala je neizmjerno uspješnu karijeru dugu tridesetak godina. Ipak, njezin put do uspjeha bio je sve samo ne lagan, jer se suočavala s brojnim preprekama na putu da postane poznata osoba u svom području. Danas vas pozivamo da zaronite u zadivljujuću priču o njezinu životu, koja obuhvaća njezino skromno podrijetlo.

Na prvi pogled moglo bi se učiniti da pjevačica Seka Aleksić živi životom koji zrcali očaravajuću priču nad bajkama. S dva divna sina, skladnim brakom i mirnim prebivalištem u Staroj Pazovi, oličenje je egzistencije na kojoj bi joj mnogi pozavidjeli. Međutim, stvarnost njezina života nije uvijek bila tako idilična. Kako prenosi Pink.rs, proslavljena pjevačica je neustrašivo ispričala svoje odrastanje, prepričavajući svoja iskustva odrastanja u siromaštvu i trijumfiranja nad raznim preprekama i nedaćama tokom formativnih godina. Iako je moj pokojni otac posjedovao sveukupni osjećaj za pristojnost, neka sjećanja ostaju urezana u mojem umu. Ipak, potpuno sam mu oprostila. Volio je alkohol i dragovoljno je svoju zaradu davao u dobrotvorne svrhe, s poštovanjem se ponašajući prema svima na koje je naišao.

Međutim, izjedale su ga sporadične epizode ljubomore, što je dovelo do sukoba s mojom majkom. Podnijela je nezamislive nevolje i često je bila izložena nasilju. Moj brat i ja često smo morali intervenirati, a ona još uvijek nosi fizičke ožiljke kao stalni podsjetnik na te teške trenutke. Na kraju je došla do zaključka da raskine svoj brak, što je odluka koju u potpunosti razumijem i podržavam. Neprihvatljivo je da bilo tko trpi takvo mučno iskustvo.

Nakon raspada braka mojih roditelja, moj se otac odvažio otići u inozemstvo u potrazi za poslom, što je rezultiralo produženim razdobljem od pet do šest godina u kojem smo izgubili kontakt. Za to vrijeme moj očuh Milan preuzeo je ulogu njegovatelja i odigrao neizostavnu ulogu u mom odgoju, zaslužio je drago mjesto u mom srcu i tretirao me kao svoju krv i meso. Neumorno se trudio osigurati moju financijsku stabilnost i omogućio mi da nastavim školovanje”, ispričala je proslavljena pjevačica. Seka Aleksić istaknuta je ličnost u narodnoj glazbi koja pokazuje izniman talent i stručnost. Porijeklom iz Zvornika, srpska gradu, rođena je 1981. godine i uživala je u radosnom odrastanju uz svoje roditelje i braću i sestre. Otac joj je radio kao šofer, dok joj je majka osigurala mjesto u Nogometnom klubu “Drina”. Nakon rastave roditelja nastavila je živjeti u Zvornik sa majkom i bratom.
Nakon završenog četvrtog razreda, ona i njena obitelj zbog izbijanja rata bili su prisiljeni potražiti spas u Banji Koviljači.

Prošla su tek dva mjeseca otkako je završila školu. Kasnije su se preselili u selo Lipolist kod Šapca. Kada Svetlana razmišlja o svom ranom životu, čuva drage uspomene iz vremena obilježenog ekonomskim poteškoćama koje su proizašle iz raseljavanja. Unatoč ovim izazovima, njena majka, Ibrima, pokazala je izuzetnu otpornost u zaštiti svoje djece od kandži siromaštva. Čak iu mladosti, Svetlana se razlikovala od svojih vršnjaka svojom nepokolebljivom odlučnošću i predanošću. Potaknuta dubokom strašću prema pjevanju i uvijek prisutnim blistavim osmijehom, krenula je s nastupima u obližnjim ustanovama, a sve kako bi s nepunih četrnaest godina osigurala egzistenciju za sebe i svoju obitelj. Seka je ispričala na kakve su sve životne prepreke nailazili, počevši od izbjegličkih domova, pa sve do smještanja u zgradu stare škole.

Unatoč nevjerojatno skromnim životnim uvjetima, bez čak i kupaonice, utjehu su pronašli na susjedovom kupalištu. Dolazeći bez ičega osim odjeće na leđima, Seka razmišlja o okrutnosti koju su proživjeli od svojih vršnjaka. Ismijavani zbog svojih suza, iznošenih cipela i odjeće koja se ponavljala, odlučili su ne opterećivati ​​svoju majku svojom boli, iako su danima plakali. Situacija se samo pogoršala kada je otkriveno da je njihova majka muslimanske vjere, što je dovelo do raznih oblika maltretiranja. Gurane, pljuvane i poderane majice, Seka priznaje da su te nedaće imale značajnu ulogu u oblikovanju njihovog karaktera. Izražavaju zahvalnost onima koji su se prema njima ponašali na takav način, prepoznajući da ih je to u konačnici ojačalo. Neka pociva u miru moj dragi otac Milorad. Rašireno je mišljenje da samo iznimni pojedinci napuštaju ovaj svijet u značajnim prilikama. Na dan posvećen slavlju Kristova rođenja preminuo je moj dragi otac.
Tijekom blagdanske sezone Božića, vremena ispunjenog neizmjernom radošću i dubokom kontemplacijom, ne mogu a da se ne prisjetim neizbrisivih sjećanja na vaš živopisni karakter, zarazan smijeh i izvrsne glasovne talente. Ova dragocjena sjećanja ostat će zauvijek utisnuta u dubine moje svijesti.

Na dan mog rođenja odisala si čistom srećom, samouvjereno obznanjujući mojoj majci da ću jednog dana postati pjevačica. I doista, ispunio sam tvoje proročanstvo, unijevši neizmjernu radost u samu tvoju dušu! Stoga, moj najdraži oče, neću tugovati. Vaše zemaljsko putovanje je završilo, ali sada krećete u vječno postojanje, koje daleko nadmašuje vrijednost ovog smrtničkog carstva. Slavit ću i pjevati, znajući da si ušao u kraljevstvo vječnog blaženstva. Vrhunac vaše sreće bilo je ljuljanje vašeg unuka u vašim dragim rukama, a nitko nije doživio veće oduševljenje od vas u tim dragocjenim trenucima! Uživaj u slavi vječnosti, draga dušo! Vaša ponosna kći, Seka, posljednji put se oprostila od svog voljenog oca. U razgovoru za emisiju Bulevar Aleksić je izričito pojasnio da njegova novogodišnja odšteta nije u rasponu od 40 ili 50 tisuća eura, već znatno niža. Prozvao je svoje kolege koji iznose takve tvrdnje, ocijenivši ih nepoštenima.
Nevjerojatni nastupi Seke Aleksić neporeciv su dokaz ogromne potražnje za ulaznicama, pri čemu su sva mjesta bila potpuno rasprodana u iznimno kratkom roku. Prema pisanju Kurira, ona zarađuje impozantnu sumu od 8.000 do 10.000 eura po noći.