Za one koji se čvrsto drže običaja i prakse drevnih civilizacija, ova biljka ima ogromnu vrijednost i značaj. Konkretno, pojedinci iz azijskih kultura pokazuju duboko poštovanje prema svijetu prirode i izdašnim darovima koje on daje. Težnja za potpunim skladom s prirodom nije samo filozofija, već cijenjen način života koji se duboko poštuje i prihvaća.
U azijskoj kulturi postoji biljka za koju se kaže da daruje bogatstvo i bogatstvo onima koji je njeguju i održavaju u svojim domovima. Ovo dugotrajno vjerovanje, isprepleteno s principima Feng Shuija, prenosilo se kroz generacije, ne ostavljajući razloga da se odbaci prilika da se prigrle njegove potencijalne prednosti.

U praktičnoj primjeni, ove posebne biljke imaju sposobnost da crpe povoljnu energiju iz svijeta prirode i na kraju doprinose dugoročnom prosperitetu. Kolokvijalno se naziva “drvo novca” ili “biljka novca”, svojim vlasnicima daje značajan prosperitet i utiče na osjećaj harmonije u domaćinstvu. Nadalje, imate slobodu da ovu biljku ugradite u svoje radno okruženje, jer njena veličina neće ometati vaše svakodnevne obaveze.
Iako brojni učitelji feng šuija danas promovišu ideju da se skoro svaka uspešna zelena biljka može smatrati “biljkom novca”, ova ideja ne važi u stvarnosti.
U području učenja, široko je poznato da postojanje biljaka igra značajnu ulogu u promicanju osjećaja blagostanja, dok zelena boja ima dubok utjecaj na usađivanje mira u nečiju dušu. Međutim, u svrhu ove rasprave, naš fokus će biti usmjeren na vrlo traženu biljku koja ima ogroman značaj u vjerovanjima mnogih azijskih pojedinaca, jer oni čvrsto vjeruju da posjeduje moć da ublaži njihove finansijske poteškoće.
Crassula, također poznata kao Crassula ovate, je dobro poznata biljka za koju se vjeruje da donosi finansijski prosperitet, što je čini jednom od najpoznatijih biljaka.

Poreklom iz suptropskih regiona Južne Afrike, ova otporna biljka prkosila je svim izgledima da uspe. Kaže se da su njegovi listovi, koji upadljivo podsjećaju na kovanice, inspirirali njegovo uobičajeno ime. Nesumnjivo je zaslužila svoje mjesto jedne od najomiljenijih kućnih biljaka.
Spadajući u kategoriju sukulentnih biljaka, Krasula posjeduje listove koji su debeljuškasti i sposobni da skladište vodu na duži period. Iako je moguće da Krasula naraste i do 3 m, takvi slučajevi su izuzetno rijetki, posebno u našoj okolini. Tokom zimske sezone, Krasula cvjeta nježnim bijelim cvjetovima koji povećavaju estetski izgled vašeg životnog prostora. Slično drugim sukulentima, Krasula zahtijeva period zimskog mirovanja od oktobra do aprila, tokom kojeg je treba zalijevati umjereno, idealno 1-2 puta tokom cijele zime.
Održavanje stabla novca je neverovatno zgodno i zahteva minimalnu pažnju. Čak iu kompaktnom životnom prostoru, kao što je mali stan, može uspjeti u malom loncu. Međutim, za optimalan rast, preporučljivo je prenijeti ga u veće saksije.