Jugoslovenska umetnica Meri Cetinić ostvarila je značajnu karijeru tokom više decenija, ali paralelno s usponom na muzičkoj sceni, suočila se s tragičnim događajima koji su duboko zarezali u njeno emotivno biće.Njen izuzetan vokal bio je temelj njene uspešne karijere, a priznanje je stekla najpre kao članica grupe “More”, da bi kasnije započela solo putešestvije.U periodu osamdesetih godina, Cetinićeva je bila među najtraženijim pevačicama na tlu bivše Jugoslavije, a vrhunac priznanja doživela je 1981. i 1982. kada je proglašena za pevačicu godine.Sa samo 23 godine, Meri se suočila s izazovima majčinstva, ali njen brak nije dugo potrajao, ostavljajući je da samostalno odgaja kćerku Ivanu.ODGAJALA ĆERKU SAMA, A POTOM JE IZGUBILA ZBOG OPAKE BOLESTI! Jeziva sudbina jugoslovenske pevačice: Nismo uspele, sunce moje...

“Kratko je trajao moj brak, u koji sam stupila trudna sa 23 godine, vođena tradicionalnim normama. Nekako sam uspela sama da podignem našu kćerku,” izjavila je Cetinićeva u jednom intervjuu. Njena kćerka Ivana, koja je nasledila majčin muzički talenat, zajedno su 2014. godine snimile album “Dozovoli mi”. Nažalost, sedam godina kasnije, Ivana je preminula nakon borbe s teškom bolešću.

“S neizmernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučer u KBC Split, imala je 44 godine. Bila si moj dragulj, tvoja predivna poetska duša, puna ljubavi i nežnosti, veliki muzički talenat i humor činile su naš život srećnim, prepun ljubavi… Opaka bolest je pretila, ali smo je zajedno savladavale… Ovaj put je bila jača, nismo uspele. Sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvezdama, a tvojoj neutešnoj majci ostavio najdublju tugu… Tvoje stotine puta ponavljano ‘mami, I love you’ odzvanjaće u mom srcu zauvek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi,” izrazila je neutešna pevačica u tužnoj objavi na društvenim mrežama.