Lana Poljak je došla u Nemačku sa samo 20 godina, ne znajući ni reč nemačkog jezika. Danas, kao vlasnica uspešne pekare, deli svoju inspirativnu priču. Nakon obuke od dva meseca sa svojim dečkom, pokrenula je sopstveni posao i otvorila firmu.

Iako je započela radom u firmama za čišćenje i brinula o starijim osobama, dodatno je radila nedeljom u pekari. Lana je otkrila franšizni model poslovanja na osnovu saveta tadašnje šefice. Uspešno su aplicirali za franšizu i postali vlasnici pekare, unatoč početnom neznanju nemačkog jezika.

Lana je podelila svoje iskustvo, objašnjavajući da franšiza omogućava da postanete vlasnik pekare, a sve što je potrebno dobijate od franšizodavca. Nakon apliciranja, iako je govorila nemački na nivou A2, Lana je uspešno prošla razgovor zahvaljujući svojoj motivaciji. Pekara koju su preuzeli već je imala razvijen posao, a zarada je bila veća nego što su očekivali.

Međutim, suočili su se s izazovom kapare od 35.000 eura, sredstava koja nisu imali. Razmatrali su podizanje kredita, ali su se, zahvaljujući sistemu podrške banke, oslobodili tog iznosa.Nakon potpisanog ugovora, obuke od dva meseca i otvaranja sopstvene firme, Lana i njen partner su uspešno započeli posao. Iako je isprva bila stresna odgovornost za sve aspekte poslovanja, podrška predstavnika firme olakšala im je početne korake.

Lana Poljak sada je vlasnica pekare i obučava nove ljude koji žele preuzeti franšizu i krenuti u posao. Njen pristup preduzetništvu ocenjuje se kao jednostavan i siguran, a ona sama poziva druge da slede sličan put.Ova inspirativna priča prikazuje kako je Lanin trud, motivacija i odlučnost prevazišla izazove i dovela je do uspeha u poslu u stranoj zemlji.