Video koji se nedavno pojavio na internetu koji prikazuje nešto što se čini kao romantičnu vezu između doktora i medicinske sestre u prostorijama peruanske bolnice brzo je zaokupio interesovanje i radoznalost mnogih. Navodi se da je ovaj video snimljen u hitnoj pomoći jedne zdravstvene ustanove koja se nalazi u Pijuri, gradu smještenom u sjeverozapadnom dijelu Perua, kako navode različiti lokalni mediji.

Osoba odgovorna za snimanje ovog snimka tvrdi da su na njemu snimljeni doktor i medicinska sestra kako se upuštaju u seksualnu aktivnost dok pacijenti nestrpljivo čekaju medicinsku pomoć u istoj blizini. Nije iznenađujuće da je ovaj šokantni incident izazvao bezbroj odgovora, pri čemu je značajan dio društva izrazio svoje oštro neodobravanje i osudu ponašanja ovih zdravstvenih radnika.

Na osnovu naloga koji je dao pojedinačni korisnik, oni tvrde da imaju pravo da posete hotel. S druge strane, drugi korisnik je izrazio svoje uvjerenje da su radnje koje je preduzeo premašile granice onoga što se smatra prihvatljivim. Uprava bolnice je izričito navela da bilo kakve posjete tokom radnog vremena nisu dozvoljene. Iako tačan datum događaja tek treba da se utvrdi, potvrđeno je da ovaj događaj nije izolovan u novijoj istoriji.

Naznake iz izvještaja sugeriraju da su u mjesecu oktobru i medicinska sestra i ljekar u jedinici intenzivne njege za COVID-19 medicinske ustanove bile angažovane na određenim aktivnostima koje su ocijenjene neprikladnim. Tek nakon što je bolnica primila anonimnu dojavu, ovi incidenti su otkriveni. Prema pisanju medija u Rumuniji, par o kojem je reč ne samo da je boravio u prostorijama bolnice tokom pauze, već i tokom radnog vremena.