Džon Kenedi se smatra jednim od najpoznatijih američkih predsednika u istoriji. Tragično, njegov život je prekinut atentatom koji je i dalje obavijen velom misterije, jer pravi orkestrator ovog gnusnog čina nikada nije definitivno utvrđen. Nakon prerane smrti svog muža, Jackie Kennedy, izuzetna žena sama po sebi, graciozno se suočila i trijumfovala nad brojnim nedaćama koje su joj se pojavile.

Međutim, nije tajna da je postala žrtva manipulativnih čari bogatog magnata Aristotela Onazisa. Motivisan isključivo svojom željom da bude percipiran kao najbolji muž među svim ženama, Onassis je besramno iskoristio Džekino ranjivo stanje. Začudo, dan nakon Kennedyjeve sahrane, on se drsko pojavio na pragu ožalošćene prve dame, dodatno naglašavajući svoje sebične namjere.

Prema Eileen Mill, bliskoj prijateljici Jackie Kennedy, utisak koji je imala o tom čovjeku bio je da posjeduje dobrodušnu prirodu. Dosljedno je obasipao Jackie poklonima i uporno je proganjao, unatoč nedostatku fizičke privlačnosti i šarma. Međutim, važno je napomenuti da se Jackie nije udala za njega isključivo zbog njegovog bogatstva. Uprkos njegovom neprivlačnom držanju, bilo je nečega u njemu što je zračilo zaraznom energijom, čineći ga uvijek spremnim za svaku aktivnost.

Eileen Mill je također primijetila da se ova vitalnost čini pomalo prolaznom, kao da će doći i otići. Ovi intrigantni detalji su navedeni u knjizi. Kroz ovaj zadivljujući šarm Jackie se zaljubila u bogatog čovjeka i na kraju odlučila da se uda za njega. Kao rezultat ovog sindikata, Jackie Kennedy je postala poznata kao Jackie Onassis. Međutim, čini se da je Grk postigao željeni ishod, zbog čega je njegova žena izgubila privlačnost u njegovim očima.