Tokom proteklog dana, padavine u obliku snega zabeležene su periodično nad znatnim delom severnih i centralnih regija. Na jugoistoku Srbije, tokom dana, kiša i susnežica postepeno su prelazili u sneg, kako navodi meteorolog Marko Čubrilo u svojoj vremenskoj prognozi za Srbiju.NOVI TALAS SNEŽNIH PADAVINA STIŽE VEČERAS: Očekuje se da padne od 15 do 25 centimetara, temperatura ide do -12!

Očekuje se da će novi talas snežnih padavina stići kasno popodne i tokom noći ka utorku, dolazeći s istoka, pod uticajem ciklona iznad Crnog mora. Sneg će najviše pokriti istočne i severne delove Srbije (izuzev krajnjeg severa Vojvodine), veći deo Šumadije, povremeno i istočne i jugoistočne regije Srbije. Kasnije, sneg će se proširiti na istočne delove Hrvatske, kao i na središnje, severne i zapadne delove Bosne i Hercegovine.

Iako se ne očekuju intenzivne snežne padavine, s obzirom na nastavak opadanja temperature, sneg će ostati na tlu. Snežne padavine mogu se pojaviti sporadično do sredine dana u utorak, nakon čega će prestati, prema prognozi.

Do utorka popodne, niži delovi istočne, središnje i zapadne Srbije, veći deo Vojvodine (izuzev krajnjeg severa), istočna Hrvatska, severoistočna i severna Bosna i Hercegovina mogli bi akumulirati sneg u rasponu od 3 cm do 12 cm. S druge strane, viši delovi Srbije, Bosne i Hercegovine, a možda i planinske Crne Gore, mogu očekivati nakupljanje snega od 15 cm do 25 cm.

U toku noći, minimalne temperature kretaće se od -6 do -3 stepena Celzijusa, dok će maksimalne temperature u utorak varirati od -5 do +1 stepen Celzijusa. Noć prema sredi biće vrlo hladna s minimalnim temperaturama od -12 do -5 stepeni Celzijusa, dok će se maksimumi u sredu kretati od -6 do +1 stepen Celzijusa, zaključuje Čubrilo.