Novak Đoković odlučio je prekinuti suradnju s kondicijskim trenerom. Kako se teniska sezona zahuktava, tako raste i nemir u momčadi Novaka Đokovića. Proslavljeni sportaš nedavno je donio odluku o razlazu sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem, čime su “čistke” u tijeku.

Međutim, promjene tu ne staju. Đoković se oprostio i od svog kondicijskog trenera Marka Panikija, cijenjenog talijanskog stručnjaka koji je bio sastavni dio njegove momčadi od 2019., unatoč njihovoj dugogodišnjoj suradnji prije toga.

  • Nole je od srca zahvalio svom treneru, Grande Marku, prisjetivši se nevjerojatnih godina zajedničke suradnje. Zajedno su postigli uspjeh bez premca, osiguravši naslove prvaka i obarajući rekorde. Dani treninga, u teretani i izvan nje, bili su trenuci koje sam najviše cijenio. Nebrojeni sati “artičoka” i smijeha potaknuli su moju motivaciju da težim uspjehu. Želim izraziti svoju zahvalnost tebi, Romanista (kako te Goran od milja zove), za neizmjernu energiju, predanost i vrijeme koje si uložio da me oblikuješ u najboljeg sportaša i pojedinca koji mogu postati.

S ljubavlju od srca željno očekujem naš ponovni susret u Rimu. Nedavna objava mnoge je iznenadila s obzirom na to da je prije nešto više od mjesec dana šokantno prekinuta njegova i Ivaniševićeva partnerska veza. Fanovi se pitaju što se događa. Marko Paniki, bivši prvak u skoku u dalj, vrlo je cijenjeni kondicijski trener koji je radio s raznim teniskim timovima, uključujući one iz Italije, Njemačke, Kine, Izraela i Hong Konga. Uz Panikijevu asistenciju, Novak je postigao nevjerojatan uspjeh, osigurao je deset naslova na velikim turnirima i tri puta bio na vrhu ATP liste.

  • Paniki je uključio elemente joge i tai chija u svoje metode vježbanja, fokusirajući se na prevenciju ozljeda. Razlog prekida ove plodne suradnje ostaje nepoznat. Novak Đoković, poznata osoba u svijetu tenisa, nadaleko je poznat po svojoj nepokolebljivoj predanosti i neusporedivoj stručnosti. Ovaj maestro sporta ne samo da je zaslužio status nacionalnog heroja, već je također postao cijenjena globalna ikona zahvaljujući svojim iznimnim nastupima, bezbrojnim pobjedama i rekordnim postignućima.

Od njegovih skromnih početaka do osvajanja najcjenjenijih teniskih prvenstava, Đokovićeva životna priča dokaz je njegove otpornosti, izvanrednih vještina i nepokolebljive odlučnosti da izađe kao pobjednik. U sljedećem članku zaronit ćemo u Novakovo izvanredno putovanje, prateći njegov put od nadarenog dječaka do nesalomljive legende tenisa. Uspon Novaka Đokovića, aktualnog svjetskog teniskog prvaka, započeo je u živopisnom Beogradu, njegovom rodnom mjestu 22. svibnja 1987.

  • Kao najstariji potomak u obitelji Đoković, uz roditelje Srđana i Dijanu, Novakov afinitet prema tenisu procvjetao je od nježna dob. Iskra njegovog teniskog žara planula je kada je sa samo četiri godine prvi put uhvatio reket u ruke na odmoru s obitelji na Kopaoniku. Vođen cijenjenom trenericom Jelenom Genčić, cijenjenom osobom u Srbiji, mladi Novak je kultivirao svoje sposobnosti i njegovao strast prema sportu koji će u konačnici oblikovati njegov identitet kao sportaša.

Kultni Pete Sampras, Novakov teniski idol, ostavio je neizbrisiv trag u njegovoj igri i stremljenjima, usmjeravajući ga prema uzvišenim snovima u svijetu tenisa. Prepoznavši Đokovićev izniman talent u dobi od dvanaest godina, njegovo umijeće privuklo je pozornost i izvan granica Srbije te ga odvelo u renomiranu tenisku akademiju Nikole Pilića u Münchenu. Upravo je u ovoj cijenjenoj instituciji Đokovićevo tenisko obrazovanje nadišlo nacionalne granice, uspostavivši okvir za njegove kasnije neusporedive trijumfe na međunarodnoj teniskoj pozornici.