Miroslav Pržulj, našoj javnosti poznatiji Lepi Mića je zadrugar kojeg su svojevremeno svi farmeri smatrali nepismenim, blesavim i nazivali su ga “dvorskom ludom”. Mića vodi porijeklo iz Kalinovika, a prvobitno je putovao u Hrasnicu, obližnje selo, ali sada živi u Mići. Kako kažu oni koji ga poznaju, postepeno ali sigurno približavao se gradu, sve dok na kraju nije počeo raditi kao konobar u robnoj kući Sarajka, gdje je, kako se prisjećaju, samo gnjavio svojim dobacivanjem i nespretnošću sa tacnom. 

Kako su objasnili oni koji ga poznaju, Mića je porijeklom iz obližnjeg sela. Prvotno je bio pastir, a zatim je postao konobarski pripravnik. Donosio je ugljen pjevačima, kojima su potom davali cipele na čišćenje, nosili su i kofere i instrumente… samo da im bude blizu. Sve u svemu, bio je seoski folirant i mamac. Priznaje se, imao je tu specifičnu karizmu, pa ga možda glazbenici i toleriraju. Čak ga je i Halid Bešlić poticao na to jer je jednostavno imao osjećaj empatije prema njemu – rekao je Pržuljev prijašnji poznanik.

No, svi su mu pomogli u snimanju pjesme unatoč njegovoj “teškoj” osobnosti. Ipak, bio je uporan i uspješno je došao do glazbe. No, svi smo bili šokirani ratnim događanjima. Počeo je slaviti ovog seoskog prevaranta u pjesmama Karadžića i Mladića, govorio je da će poklati muslimane i zauzeti Sarajevo. Kasnije je svojim prijateljima u Sarajevu govorio da mora pjevati na isti način kako bi mogao živjeti i opskrbiti svoju obitelj. Podvojena je osobnost, psihopat, teški bolesnik i kompleksan je. Navode i da je homoseksualac – otkriva dodatne informacije prijašnji poznanik Lepog Miće.

Postao je lud kada je posjetio grad. Postao je neprijateljski raspoložen, nepouzdan, postao je glup, arogantan i narcisoidan. “On je blesav čovjek koji se proslavio kao pjevač. Zorica Marković ga je nazvala najvećom, malom prevarom, manjom od makovog zrna. Još nije napravio značajnije pomake” – o njemu se raspravlja. Komentari pučana, pogotovo onih iz Sarajeva koji ga poznaju, bili su kakvu golehamu danas preživljava Mića iz Sarajeva, o tim temama glasno raspravlja, prije sukoba skupio stvari i otputovao u Beograd promovirati Veliku Srbiju. Ono što je pohvalio, objasnio je svojim suputnicima kad bi ih sreo u Beogradu da to mora učiniti, da je to samo šala kako bi preživio u novoj sredini i tako mogao raditi.

Mića sebe smatra pjevačem, iako je javnosti poznat kao dugogodišnji učesnik rijalitija i godinama zarađuje u “Zadruzi”, dok je njegova kćerka vrlo uspješna i obrazovana djevojka. Naime, malo tko zna za što je Sara Pržulj sposobna, ona apstinira od šire javnosti, a završila je disertaciju. Lepi Mića gotovo svakodnevno pominje svoju ćerku Saru, ona mu je najveća radost, a sada je možete posmatrati i na delu. Sara je mlada žena s fakultetskom diplomom, završila je školovanje na Fakultetu elektrotehnike, diplomirala je medicinu u Nizozemskoj, te doktorirala u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutno radi u Googleu.

“Ja sam svoje dijete poslala u školu, ona ima prihode od radnog odnosa, magistrirala je, doktorirala inženjerstvo i za to je plaćena. Ne moram se boriti da on postigne srednju školu, osnovnu školu ili problem. Samo godinama čekam da dobijem mirovinu. Stvorit ću nešto tijekom mirovine, nema problema. To je ono što me razlikuje od ostalih. Imao sam problem 90-ih, a oni se u to vrijeme nisu ni rodili. Sve sam to sačuvao, dijete podigao, odgajao i školovao, brak sam sačuvao, dakle, mogu se smatrati ocem. Imam neki mir, nije mi teško da razmišljam šta Snežana ima i kako da jede” – rekao je Mića svojevremeno za novinare.