Mlada pastirica Azemina samouvjereno tvrdi da nema razloga da se stidi. Zajedno sa svojim ocem, Hasanom, preuzela je odgovornost čuvanja pozamašnog stada od 500 ovaca, dok je istovremeno stjecala visoko obrazovanje na sveučilištu. Njihova priča služi kao inspiracija mnogima, dokazujući da za mlade ljude u Bosni i Hercegovini postoje alternativni putevi osim iseljavanja u Njemačku ili Austriju ili rada na manje plaćenim poslovima poput građevine ili uslužnog sektora.

 

 

 

Obitelj Prokošak živi na Kupresu gdje s puno ljubavi obrađuje svoju zemlju i čuva svoje veliko stado ovaca. Ono što je započelo kao obiteljski posao postupno je raslo kako su mu se pridružila njihova djeca. Hasan ovo vidi kao vrijednu priliku da svojoj djeci usadi važnost teškog rada u zarađivanju za život. Azemina, koja ima 19 godina, ponosno grli svoje ruralne korijene, birajući svoje čizme nositi s ponosom umjesto da se distancira od svog porijekla. Video koji dokumentira njen život na selu postavljen je na YouTube kanal “Srednja Bosna”. Video je vrlo brzo stekao ogromnu popularnost, privukavši pozornost preko milijun i pol gledatelja. Na pitanja o svom seoskom načinu života i skromnoj obući, Azemina je hrabro odgovorila: “Nema razloga da se stidite. Neka svako živi kako želi. Ipak, nadam se da će se više mladih ljudi baviti poljoprivredom i zarađivati ​​za život”. ovako, umjesto da gube svoje dane.” Na pitanje da li je jedina među svojim vršnjacima podijelila svoja iskustva, Azemina je odgovorila niječno, navodeći postojanje drugih.

 

 

 

Iako je Azemina porijeklom sa sela, trenutno studira na Policijskoj akademiji s ciljem da postane policajka. Unatoč njenim težnjama, Azemini nije stran naporan rad i spremna je prihvatiti svaki zadatak koji joj se nađe na putu. U selu kao i u svakom drugom uvijek ima posla od jutra do mraka. To dobro zna i otac Hasan, koji se ponosno hvali marljivošću i predanošću svoje djece. Nedavno je jedan Srbin Hasanovoj obitelji ponudio deset ženskih janjaca, no Hasan je to ponizno odbio rekavši da već imaju sve što im treba. Ova je priča privukla pozornost mnogih, ističući važnost obiteljskih vrijednosti i odgoja. Hasan je dodao da oni koji ne znaju cijeniti ono što već imaju nikada neće shvatiti pravu vrijednost stvari. Azemina, mlada i vrijedna žena, stekla je širu afirmaciju, a ne čudi što mnogi vjeruju da bi istinsku sreću donijela kada bi postala snaha u bilo kojoj obitelji.