Večeras se Dara Đurišić našla u bolnici, ali srećom, kako je potvrdila njena ćerka Snežana, njen zdravstveni status je stabilan i u redu.

  • Snežana Đurišić je decenijama bila naša istaknuta pevačica, a u svom životu i karijeri uvijek je imala podršku svojih roditelja, oca Milana i majke Dare. Još od ranog detinjstva pokazivala je izuzetnu muzikalnost, a to je prvo uočio njen otac, a potom i učitelj u muzičkoj školi u Kraljevu. Često je nastupala kao solista sa školskim horom, a prvi put je pevala pred publikom u Domu društvenih organizacija u Kraljevu.

Javnost je upoznala Daru Đurišić 2015. godine kada je u emisiji “Nikad nije kasno” izvela pesmu “Sve behara i sve cveta”. Tada je imala 73 godine, a mnogi su primetili da izgleda znatno mlađe.

Pored muzičkog talenta, gospođa Dara je pokazala da je prava predstavnica naroda, jer je govorila iskreno i bez ustručavanja: “Volela sam da moja ćerka peva i napreduje, a ja sam bila kod kuće. Gajila sam decu i bila domaćica. Nisam imala priliku da idem u školu. Završila sam prvi razred kao odličan đak, drugi sam bila vrlo dobra, treći dobra, a četvrti sam ponavljala. U peti razred sam išla samo dok se nisam udala.” Njene reči su izazvale iskrene osmehe kod svih prisutnih, uključujući i Snežanu, koja je zajedno sa ocem bodrila majku iz publike.

“Imam privilegiju da imam roditelje koji su još uvijek živi, duhoviti i pošteni. Volela bih da žive večno,” poručila je Snežana, otkrivajući da njena majka, osim dece, unuka i praunuka, posebno voli Novaka Đokovića i Sašu Popovića.

BONUS TEKST

Jedna zanimljiva priča dolazi iz gradića Colma u Kaliforniji, poznatog po svom malom groblju i velikom broju mrtvih u odnosu na broj živih stanovnika. Colma, smještena blizu San Francisca, ima više grobalja nego stambenih kuća.

Ali jedan od najbizarnijih događaja u njenoj istoriji povezan je sa živim ljudima koji su doslovno podlegli nesporazumu. U 19. veku, grad je bio dom jednom mladiću po imenu Norton I, koji se proglasio “Norton I, car Sjedinjenih Američkih Država”. Iako je njegovo “carstvo” bilo prilično nezvanično, on je bio voljen i poštovan od strane lokalnog stanovništva.

Ali 21. januara 1880. godine, tragedija se dogodila. Norton je pretrčavao ulicu i nije primetio kočiju koja je nailazila. Nije imao vremena da se skloni i bio je udaren. Nesrećni car je preminuo od povreda.

Šokantno, lokalna novinska agencija objavila je vest o njegovoj smrti pre nego što je Nortonovo telo bilo prevezeno u mrtvačnicu. Naravno, kad je Norton čuo da je “umro”, bio je više nego iznenađen.

Zabuna je nastala zbog loše komunikacije između novinara. Car Norton je bio u stvari njegov brat, Joshua A. Norton, koji je takođe živeo u Colmi. Kada su novinari čuli da je Norton umro, pretpostavili su da se radi o caru, a ne njegovom bratu.

Nakon što je Norton saznao za ovu grešku, šalio se na svoj račun, rekavši: “Moram da sam veoma zauzet car, ako imam vremena da umrem i živim u isto vreme.”

Ova bizarna anegdota dodala je još više misterije već samoproglašenom carstvu Norton I, koji će ostati kao neobičan i intrigantan lik u istoriji Colme i San Francisca.