Međutim, 2004. godine Severina se uplela u skandalozan incident koji ju je privremeno maknuo iz žiže javnosti. Hrabro su objavili eksplicitne slike sa kontroverznog snimka, dodatno pojačavajući interesovanje javnosti i raspirujući skandal. Kao odgovor na ovu objavu, Severina je pokrenula sudski postupak protiv portala, odlučna da zaštiti svoju privatnost i traži pravdu za kršenje svojih ličnih granica.

Severina, neizmjerno popularna pop pjevačica iz Hrvatske, rođena je u prekrasnom Splitu 21. aprila 1972. godine. Ona je voljena najmlađa kćerka Ane i Severa Vučkovića, a blagoslovena je s dvije starije sestre Zdenko i Marijana. Već od svojih nježnih godina, Severina je pokazivala neospornu strast prema muzici i prirodan njuh za očaravanje publike na sceni.

Severinin romantični život bio je prilično bogat događajima, a njena prva javno poznata ljubavna veza bila je sa Alenom Marin, talentovanom pevačicom grupe Koyoti. Međutim, njen ljubavni život se tu nije završio jer se više puta verila. Godine 2004. sklopila je angažman sa uspješnim poduzetnikom Srećkom Vargekom, pokazujući svoju sposobnost da privuče uspješne pojedince. Nakon toga, ponovo je našla ljubav sa ekonomistom Matom Čuljkom, koji je slučajno bio šest godina mlađi od nje.

Veza je izgledala obećavajuće, ali nažalost, na kraju nije potrajala. Dalje, njen četvrti zaručnik bio je Slavko Šainović, cijenjeni vlasnik sportskog centra u Rijeci. Uprkos dve i po godine zajedno, Severina je na kraju odlučila da se rastane sa Slavkom i otvori novo poglavlje sa srpskim preduzetnikom Milanom Popovićem. Ovo zadivljujuće ljubavno putovanje naglašava zamršenost i složenost Severininog romantičnog života. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Severinino bračno blaženstvo počelo je da blijedi. Pukotine u njihovoj vezi počele su da se vide i postalo je očigledno da njihova ljubav više nije dovoljna da održi njihovu zajednicu.