Ana Stanić smatra se za jednu od najbolje odjevenih žena u javnosti u našoj zemlji, a u tome će se složiti mnogobrojni obožavatelji koji pomno prate njene društvene mreže. Ne samo da posjeduje izvanredan osjećaj za stil, već se može pohvaliti i besprijekornom tjelesnom tjelesnošću, s lakoćom izvlačeći svaku odjeću koju nosi, a upravo ovu vitku liniju postigla je uz pomoć rutine i redovnog treninga.

Rigorozan i sveobuhvatan dnevni režim treninga Ane Stanić služi kao dokaz da njezin uspjeh ne pripisuje samo genetskim prednostima. Iako otvoreno priznaje da uživa u raznim sportovima, Anin primarni fokus leži na vježbanju pilatesa. Imao sam pogrešno mišljenje, koje još uvijek prevladava među mnogim pojedincima, da pilates jednostavno uključuje partnera i veliku loptu s kojom morate komunicirati. Taj mi se pojam učinio nezanimljivim, pa mu nisam pridavao veliku pozornost. Međutim, moja je znatiželja bila potaknuta kada sam saznao da suvremeni pilates studiji koriste sprave za većinu vježbi, nudeći gotovo neograničene mogućnosti. Ovo otkriće za “Alo!” časopis, gdje sam također spomenuo:

Kao netko tko nije osobito sklon naprezanju tijekom vježbanja, bio sam oduševljen otkrićem oblika treninga koji mi omogućuje da izbjegnem pretjerano znojenje i iscrpljenost, a sve to u izgradnji mišića i poboljšanju fleksibilnosti. U početku sam se odlučio za osobne treninge, ali nakon prvog iskustva s grupnim treninzima, brzo sam shvatio da je to prikladniji izbor za mene. Kad radim individualno s trenerom, sklona sam biti samozadovoljna i oslanjati se na njihovo vodstvo, dok to što sam okružena drugim ženama raspaljuje moju natjecateljsku prirodu.

Osim strasti prema pilatesu, Ana Stanić veliku radost pronalazi i u skijanju na vodi, sportu kojim se aktivno bavi uz sina Vuka. Tijekom cijele sezone godišnjih odmora, kad god nam vrijeme dopusti i nađemo se u Beogradu, moj sin Vuk i ja barem tri puta tjedno posjećujemo Bečmen. U mjesecu kolovozu, kada je grad miran i nismo na moru, to nam je svakodnevica, izuzev dana kada ja jednostavno odmaram pod suncem dok se Vuk prepušta skijanju. U tim trenucima zauzimam ležerniji pristup. No, kada se pripremam za natjecanje, moja predanost i entuzijazam istinski blistaju.

Moja ljubav prema hrani sprječava me da je se odreknem jer imam istančano nepce. Svakog jutra stanem na vagu ne da bih se uznemirio zbog mogućeg debljanja, već da bih proslavio svaki gubitak težine. Ova rutina započela je tek prije četiri godine kada sam morao napraviti značajne promjene u svojoj prehrani zbog inzulinske rezistencije. Prije toga kavu sam zasladila s tri žličice šećera, priuštila si slatki doručak, poslijepodne skuhala krišku kolača, a obroke uvijek završila finim desertom – dijeli pjevačica, ističući utjecaj ovog transformacija prehrane. Kad sam naglo prestao konzumirati određenu tvar, moje tijelo je vjerojatno doživjelo šok, što je rezultiralo brzim padom težine. S vremenom sam shvatila da moram povećati unos slane hrane kako bih spriječila daljnje mršavljenje jer je to nepovoljno utjecalo na moj izgled lica.

BONUS TEKST :

Rođena 8. prosinca 1975. u Nišu, Ana Stanić je talentirana srpska pjevačica i tekstopisac. S iskustvom u filmskoj i TV produkciji, ona unosi jedinstvenu perspektivu u svoj zanat. Njezina pjevačka karijera započela je 1994. godine kada je sa Srđanom Čolićem osnovala muško-ženski duo Moby Dick. Kao član ovog dua, Stanić je sudjelovao u stvaranju tri studijska albuma. Ipak, 1998. godine odlučila je krenuti u solo karijeru. Po završetku studija na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 2008. godine stekla je diplomu filmske i TV produkcije. Naime, također je radila kao producentica za film Apsolutnih sto dok se školovala. U lipnju 2021. upisala se u povijest postavši inauguralna predsjednica MIMA grupe (Glazbeni izvođači i autori glazbe), odjela koji djeluje u okviru Udruženja kreativne industrije Privredne komore Srbije.