Omiljena glumica, poznata po ulozi Navete u popularnoj seriji Kursadžije, u 52. godini života prigrlila je majčinstvo, ispunivši svoj san i osvojivši srca bezbrojnih obožavatelja. Ipak, bivši partner Ljiljane Jakšić, koji ju je napustio tijekom trudnoće, nije pokazao sklonost zbližavanju s mladom Darijom niti preuzimanju roditeljskih dužnosti.

Nakon što se moj san konačno ispunio, moj je partner izgubio svaku motivaciju. Od tog trenutka svatko od nas je krenuo svojim putem. Čvrsto vjerujem da nikoga ne treba prisiljavati da postane roditelj, stoga ga ne krivim, ali mučim se shvatiti njegovu odluku. To su bili osjećaji koje je glumica izrazila o ocu svog djeteta, koji je, kako kasnije otkrivamo, znatno mlađi od nje. Saznavši za svoje blagoslovljeno stanje i očekivanje djevojčice, postala je najsretnija žena na svijetu, unatoč tome što se bivši partner Ljiljane Jakšić odlučio maknuti iz te situacije i krenuti svojim putem. Čak ni u najdelikatnijem razdoblju za ženu, umjetnica nije klonula duhom.

Cjelokupna Ljiljanina egzistencija vrti se oko njezine kćeri, a kad je Daria u pitanju, umjetniku ništa nije izazovno jer je ona ultimativno vrelo snage, inspiracije i vitalnosti. Sklopile su se okolnosti, iako nisam svjesno odabrao ove godine. Od samog početka, i prije nego što se to dogodilo, pa sve do sada, ispunjena sam neizmjernom srećom. Nisu to Darijine riječi, već jednostavno pogled i pomisao na njezin osmijeh unosi radost u moj život. Čak iu trenucima kada osjećam da se gubim, kada umor prijeti da me svlada, kada vjerujem da ne mogu više, u tim trenucima nalazim snagu. I uvijek je to zbog nje. Kad radim, to je za dobrobit nas oboje, za našu malu obitelj.

Bilo da smo na turneji ili bilo gdje drugdje, moj najveći prioritet je osigurati joj sreću, naučiti je nečemu vrijednom. Svaka radnja koju poduzimam posvećena je stvaranju osjećaja dobrobiti za nas oboje. Glumica se prisjetila različitih emocija i stanja koje je proživjela u to vrijeme. U tom trenutku preplavio me neodoljiv osjećaj sreće i radosti, ispunjavajući me sigurnošću da će čitavo trajanje moje trudnoće proteći glatko i uspješno, što će konačno kulminirati u dragocjenom trenutku kada ću konačno ljuljati svoju bebu u zagrljaju punom ljubavi . Nažalost, mnoge žene u trudnoći imaju nekoliko izazova, ali ja sam osobno izdržala do osmog mjeseca bez ikakvog porodiljnog dopusta.

Nakon samo mjesec dana od poroda, vratila sam se na posao, fokusirajući se isključivo na uklapanje u skadarlijski kostim. Sve druge stvari postale su sekundarne, uključujući i misli o mom bivšem partneru i razlozima njegovog odlaska. Ova hrabra samohrana majka za “Blic” je podijelila da je krenula dalje i da se više ne bavi prošlošću. Ocjena njegove opravdanosti nije u mojoj nadležnosti, niti imam sklonosti upuštati se u takvu ocjenu. Odluka o tome hoće li nešto poduzeti ili ne ovisi isključivo o njemu, budući da je njegovo pravo donositi odluke, a posljedice su samo njegova odgovornost.

Suočavanje i prihvaćanje situacija koje mogu uzrokovati bol uobičajeno je iskustvo s kojim se svi susrećemo u životu, bitno ih je priznati i nastaviti naprijed. Prije nekoliko godina isticala je važnost prihvaćanja, a od tada se ništa nije promijenilo u dinamici između bivših partnera Ljiljane Jakšić i njihove kćeri, osim činjenice da Darija izrasta u lijepu, inteligentnu i zadovoljnu djevojku, s njezina majka vješto ispunjava prazninu nastalu očevim odsustvom.