Nebojša Milošević, porijeklom iz malog sela Mala Sugubina kod Trstenika, ima zadivljujući IQ rezultat od 203. Zanimljivo je da sam čak i tokom prve godine osnovne škole, kada sam tek trebalo da shvatim osnove abecede, već stekao duboko razumevanje složenih matematičkih operacija kao što su sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje, koje su bile u stanju da se pozabave umom.

Zapanjujući brojevi koji dosežu i do zapanjujuće milijarde. Vrijedi napomenuti da je Milošević 1968. godine napravio značajan iskorak podnošenjem prve prijave za patent za revolucionarnu mašinu za sakupljanje polena, koja je kasnije našla kupca u uglednoj dubrovačkoj firmi “Dalmacija bilje”. Meni najbliži proizvođač je slučajno bio u Kragujevcu, gde sam bio u poseti “Zastavi”. Na moje iznenađenje, odmah su mi ponudili posao u njihovom institutu. Nakon uspješnog testiranja, Fiat je pristao da implementira moje rješenje. Kao rezultat, “Zastava” je uspela da uštedi neverovatnih 4,5 milijardi dinara za samo godinu dana proizvodnje.

Za ovaj izuzetan iznos doprinela je činjenica da je cena proizvodnje “fice” smanjena na 736.000 dinara. Iako nisam dobio nikakva priznanja i priznanja od Zastave i Fiata, bilo je srebro u vidu da je Fiat dao kredit za razvoj novog vozila. Ovo vozilo je imalo potencijal da bude naša kreacija da nije bilo nekih komplikacija oko licenciranja. Ipak, našao sam se duboko uključen u tim odgovoran za konstruiranje ovog izuzetnog vozila. Nažalost, naši planovi su bili osujećeni kada je američka NASA organizacija besramno ukrala naše patente.

Uprkos ovom neuspehu, uspeo sam da spasem situaciju tako što sam “Zastavi” uštedeo značajnu sumu novca. Izuzetno smo ponosni na naša dostignuća, posebno u oblasti unapređenja tenkovskih motora, posebno turbo motora. U stvari, čvrsto vjerujemo da je naš napredak u ovoj oblasti doprinio proglašenju tehnološkog viška.