U intrigantnoj knjizi “Glogi”, koja se bavi životom legendarnog glumca Nebojše Glogovca, otkrivaju se brojni detalji koji dosad nisu dospeli do javnosti, bacajući novo svetlo na intimne aspekte njegovog postojanja.NEBOJŠA GLOGOVAC JE DVA PUTA PLAKAO ZBOG SLOBODE MIĆALOVIĆ Malo poznati detalji iz života nikad prežaljenog glumca: "Ustao je..."

Nebojša Glogovac, koji je preminuo 9. februara 2018. godine nakon teške borbe sa rakom pluća, napustio nas je prerano u svojoj 49. godini, ostavljajući nenadoknadivu prazninu u svetu umetnosti. Njegova prerana smrt potresla je kolege i obožavaoce, ostavljajući ih u tuzi i ne verujući da ga više nema među živima.

U stranicama knjige “Glogi”, posebno se izdvajaju delovi u kojima Vojin Ćetković, kum Nebojše Glogovca, deli intimne anegdote iz njihovog dugogodišnjeg prijateljstva. Jedan od značajnih trenutaka bio je dan izvođenja predstave “Hadersfild”, kada je Sloboda Mićalović, supruga Vojina, donela na svet bliznakinje Veru i Milu. Ova radostan događaj, kako ga opisuje Vojin, bio je veseo povod za proslavu, ali i trenutak šoka za njega. Dok je Glogovac trebao izaći na scenu, Vojin nije mogao reći ni reči, već je jednostavno seo u fotelju. Usledila je scena u kojoj je Nebojša Glogovac, tumačeći lik Ivana, trebao izraziti osećanje plača. Suze koje su potekle iz očiju Glogovca bile su toliko emotivne da su, prema rečima Vojina, bukvalno isprskale njegovu emocionalnu suštinu, predstavljajući suze radosti i sreće.

Ova knjiga otkriva još jedan trenutak kada su suze oblikovale emocije Glogovca. Kada mu je Vojin Ćetković saopštio da je Sloboda trudna, Nebojša je reagovao na sličan način. Dok su bili u restoranu “Krojaču”, Glogovac je, nakon saopštenja, prvo ostao bez reakcije, zatim je ustao, otišao u toalet, vratio se sa naočarima, i tada je Vojin prvi put video kako suze izlaze pod pravim uglom, prskajući iz srca Glogovčeve radosti.

Ove priče, izložene u knjizi “Glogi”, osvetljavaju ličnu stranu Nebojše Glogovca, pružajući uvid u nežne i emotivne trenutke iz njegovog privatnog života, čime se dodatno ističe dubina njegove ljudskosti.