Opće je poznato da je globalno ekonomsko i političko okruženje nepovoljno. Uz izglede za recesiju na horizontu u Sjedinjenim Državama, Jeff Bezos je objavio upozoravajuću izjavu pozivajući pojedince i tvrtke da izgrade svoje novčane rezerve kao preventivnu mjeru protiv potencijalno značajnog pada gospodarstva.

Druga najbogatija osoba na svijetu, Jeff Bezos, izdao je upozoravajuću izjavu, pozivajući pojedince da obave potrebne pripreme za neizbježni ekonomski pad u Sjedinjenim Državama. S brojnim industrijama koje doživljavaju opsežna otpuštanja, Bezos čvrsto tvrdi da je kolaps tržišta neizbježan, naglašavajući važnost spremnosti. S obzirom na potencijalno pogoršanje ekonomskih okolnosti, Bezos savjetuje američkim kućanstvima da odgode kupnju stvari poput televizora, hladnjaka i automobila. Nadalje, preporučuje vlasnicima malih tvrtki da se suzdrže od ulaganja u novu opremu i da se umjesto toga usredotoče na povećanje svojih novčanih rezervi.

U nastojanju da se pripremi za potencijalne izazove u svjetlu nadolazeće recesije, Bezos je savjetovao drugima da zadrže izglede pune nade, a istovremeno poduzimaju proaktivne mjere za ublažavanje rizika. Slijedeći Bezosove korake, Andy Jesse, koji je prošlog ljeta preuzeo ulogu izvršnog direktora Amazona, dijeli sličnu zabrinutost zbog nadolazeće ekonomske krize. Kao odgovor, Amazon provodi inicijative za rezanje troškova, smanjuje rashode i nameće zamrzavanje zapošljavanja na odabranim pozicijama. Ove su radnje u skladu s upozorenjima koja su izdali ugledni ulagači, rukovoditelji, akademici i analitičari tijekom godine, koji su naglašavali pokušaje Federalnih rezervi u borbi protiv eskalacije inflacije. Zapravo, inflacija je dosegla najvišu razinu u četiri desetljeća, dosegnuvši vrhunac od 9,1 posto u lipnju i zadržavši se na 7,7 posto u listopadu.

Kako bi riješili problem inflacije i promicali ekonomsku stabilnost, Federalne rezerve su brzo donijele mjere za podizanje kamatnih stopa. Predviđa se da bi ove stope mogle premašiti 5%, što je razina koja nije zabilježena od 2007. Posljedično, pojedinci i tvrtke u Sjedinjenim Državama mogu se susresti s poteškoćama zbog rasta cijena, povećanih troškova posuđivanja i potencijalnog gospodarskog pada.