U značajnom vremenskom periodu, žene su bile podvrgnute društvenim očekivanjima u vezi sa svojim izgledom, posebno kada je u pitanju telo bez dlake. Ipak, brojni poznati pojedinci, uključujući i Lurd, kćerku Madonne, izrazili su podršku prihvatanju prirodnog rasta dlačica na različitim dijelovima tijela, smatrajući ga sasvim uobičajenim. Posljedično, sve veći broj žena izlazi iz svojih zona udobnosti i otvoreno raspravlja o svojoj odluci da prigrli svoju prirodnu kosu.

Jedna žena, Ejmi, koja radi kao model, odlučila je da se uzdrži od upotrebe brijača na bikini zoni, barem za sada. Putem svog TikTok naloga neustrašivo deli video zapise u kojima samouvereno pokazuje svoj “žbun” umesto da se fokusira na savršeno njegovan izgled. Amy čvrsto vjeruje da, da kosa nije bila prisutna, ona uopće ne bi rasla na našim tijelima. Inspirisane njenim drskim stavom, brojne žene pohvalile su manekenku zbog njene samouverenosti, a čak su i neki muškarci priznali da kosa zaista može biti lepa. Osim pozitivnih komentara, bilo je i upita o navikama njegovanja njenog partnera. Pojedinci su bili znatiželjni da li se bavi brijanjem ili šišanjem kose i kako održava svoj lični stil. Neki su se čak odvažili i na raspravu o održavanju njegovih stidnih dlačica, raspitujući se o bilo kakvim praksama njegovanja na tom području.

Kao odgovor na ove upite, manekenka je otkrila da brine o svojim stidnim dlačicama tako što ih šamponira i regeneriše dok ne postane mekana i podatna. Ovisno o prilici, može je i stilizirati i obrijati.

@brainfxck_withus

RISE UP TOGETHER 🤩💪 #fyp #corememories #secretaccount #bodypositivity #flatchestgang

♬ FRONTIN – Omnily hunnye 🌬

Ova posvećenost održavanju prirodnog, ali njegovanog izgleda podsjeća na modne trendove iz 80-ih, posebno među pjevačicama koje su ponosno pokazivale svoje pazuhe kao simbol prihvaćanja svog pravog ja. Ipak, Nenina odvažnost da u potpunosti prihvati svoju autentičnost umalo je ugrozila njenu slavu.

@brainfxck_withus

OK BUT THIS WAS SO CLEAN 🤯😍 @xaliswim #corememories #dayinmylife #bodypositivity #magictrick

♬ Ginseng Strip 2002 – Yung Lean