Tokom 1987-1991, televizijska serija “Bolji život” postala je klasik iz djetinjstva i kulturni fenomen. Naime , ne postoji osoba iz bivše Jugoslavije koja nije gledala omiljenu pomenutu seriju. Likovi u ovoj emisiji, posebno portret Emilije Popadić Svetlane Cece Bojković, postali su omiljeni publici i urezani u naša sećanja. Iako se Cecin ulog Emilije često smatra vrhuncem njene televizijske karijere, možda će vas iznenaditi podatak da uloga u početku nije bila namenjena njoj, već Dari Džokić. Dara, koja je tada imala trideset jednu, dobila je priliku da bira između uloga Emilije i Violete. Moramo priznati da je Dara prihvatila tu ulogu , serija nebi bila ono što jeste, jer uloga Emilije Popadić kao salivena pripada  Svetlani Ceci Bojković.

 

 

Uprkos tome, teško je zamisliti da neko drugi osim Cece igra Emiliju, jer je u lik unela jedinstvenu oštrinu i duhovitost koja ju je učinila nezaboravnom. Glumica Dara je tokom nedavnog pojavljivanja u jednoj emisiji priznala da je odbila ponudu za učešće u televizijskoj seriji “Bolji život” – seriji koja joj u trenutku ponude nije bila poznata. Uprkos tome što joj je ponuđena glavna uloga, Dara nije bila svjesna popularnosti serije jer je prije toga uglavnom radila u pozorištu. Uprkos tome, Dara ostaje pri svojoj odluci i ni dan-danas ne žali.

 

 

 

Međutim, Darin uspjeh ne pripisuje se samo jednoj ulozi – uspješno je tumačila brojne likove kako u pozorišnim predstavama, tako iu raznim filmskim produkcijama. Poslednjih meseci ostvarila je zapažene uloge u dva istaknuta televizijska projekta “Tajna loze” i “Radio Mileva”. Vredi napomenuti da je Dara jedna od najpopularnijih glumica u Srbiji.