Tijekom programa Divan Šou Ivana Gajića, renomirani pjevač Ljuba Aličić, poznat po svojim zanosnim nastupima na romskim svadbama i veseljima, ispričao je škakljivu anegdotu. Ispričao je situaciju koja se u početku činila problematičnom, ali je brzo i bez napora riješena. Ljuba je pohvalio besprijekorno umijeće glazbenika i istaknuo njihovo iznimno poštovanje prema umjetnosti. Osim ove zabavne priče, pjevačica je nagovijestila i nadolazeći intrigantan događaj.

  • Dok sam nastupao na jednom romskom vjenčanju, svjedočio sam iznenadnoj erupciji kaosa. Mladoženja je u naletu bijesa snažno tresnuo pivske boce o stol. Pokušao sam ga smiriti, ali je poludio. U tom kaosu našla se i žena Vida Jovanović koja razumije romski jezik, a netko je uporno vukao mikrofon… usprkos njihovom minijaturnom stasu. Savladala me znatiželja, pa sam prišao Vidi da se raspitam o čovjekovim riječima. Oklijevala je, tvrdeći da joj je zabranjeno otkrivanje informacija. Ipak, na kraju mi ​​je prevela njegove riječi. Sam čin govora u mikrofon imao je značajnu implikaciju: mladenka nije bila nevina. Ovo otkriće izazvalo je ozbiljan problem koji je naglo zaustavio svečanosti. Teška srca spakirali smo se i krenuli prema hotelu, vjerujući da je sve gotovo. Međutim, na naše iznenađenje, situacija je u potpunosti riješena u roku od sat vremena. Dok sjedim u sobi, kucanje na vratima prekida naš razgovor.

„Hajde, Ljuba, idemo dalje“, nagovaram je nestrpljiva da nastavimo našu raspravu. Mlada žena o kojoj smo pričali je zaista nevina, kao što to često biva sa pojedincima poput nje”, napominje poznata pjevačica, izmamivši smijeh svih prisutnih u studiju. Ljuba Aličić, proslavljena srpska folk pjevačica, iza sebe ima zapaženu karijeru ispunjen brojnim hitovima u žanru narodne glazbe.

  • Rođen 2. studenoga 1955. godine u Šapcu, Ljuba se rano suočavao s izazovima zbog nestalnog temperamenta svog oca, koji je često rezultirao fizičkim zlostavljanjem peti razred i pobjegao od kuće u dobi od 12 godina, donio je odluku koja mu je promijenila život da se posveti svojoj najvećoj strasti: glazbi. Mehmed i Lila“.Sa šesnaest godina, 1971. godine, kreće na svoj glazbeni put snimajući debi album “Pruži mi ruku prijatelju”. Unatoč velikim nadama, mladi pjevač bio je obeshrabren kada su njegovi napori prošli nezapaženo i nisu uspjeli postići uspjeh koji je očekivao. No, utjehu je pronašao u pozivu za nastup na ilidžanskom festivalu, da bi ga u jedanaest sati zamijenio crnogorski umjetnik.

Bez pokolebanja, ustrajao je i 1975. godine u izdanju PGP RTB objavio singl s pjesmama “Pozdravi majko” i “Lepa Maro”. Nastavkom suradnje s istom producentskom kućom 1977. objavljuje još jedan singl s pjesmama “Marija, Marija” i “Dva dobra prijatelja, dva druga”, dok Diskos objavljuje singl s pjesmama “Život si promijenila mi” i “I odlučio se vjenčati”. Sljedeće godine, 1978., zadržao je partnerstvo s Diskosom i izdao još dva singla, uključujući “O ljubavi, srećo moja”, “Zbogom ljubavi moja”, “Ko zna šta me sutra čeka” i “Hej ćuprijo”. na Miljacku“.

  • Godine 1979. snimio je još dva singla s pjesmama “Hoću sastanak u četiri oka”, “Ako me voliš, doći ćeš mi”, “Hoću ljubav, neću prijateljstvo” i “Živimo pod istim nebom”.Unatoč rijetkom pojavljivanju u javnosti, Ljuba Aličić je u korak s trendovima, a svojoj publici dosljedno donosi kvalitetne pjesme. Niti jedna proslava doista nije potpuna bez njezinih kultnih hitova poput “Ne ličiš ni na jednu”, “Ciganka sam, ali najljepša” i “S prvom kišom”, između ostalih.Zajedničkim snagama Ljuba je snimila duet sa sinom Dejanom, iako se njihov odnos u međuvremenu pogoršao.Ljuba je otvoreno izrazila razočarenje u Dejana, označila ga je kao lijenčinu i odbila komunikaciju s njim. S druge strane, Dejan je tvrdio da ga maćeha pritiska da se pomiri s ocem. Ljubin prvi brak sklopio je kada je imala samo 20 godina, a rodio joj je sina Dejana.

Od 1988. godine u sretnom je braku sa Željanom, s kojim dijeli još dva sina. Unatoč glasinama koje su internetom kružile da je Ljubino romsko podrijetlo, ona je te tvrdnje odlučno demantirala u intervjuu na PINK televiziji. Osim strasti prema glazbi, pjevač je imao duboku ljubav prema nogometu, što ga je dovelo do preuzimanja istaknute uloge kao člana uprave Nogometnog kluba Borac u Čačku 2011. godine.

  • Prioritet mu je bila pravovremena isplata svih članova osoblja i slavljene pobjede. pjevajući im serenade svojim zadivljujućim pjesmama. Unatoč tome što je većina nogometaša amatera, oni su značajno napredovali i ostvarili hvalevrijedne rezultate.Pjevač ponosno tvrdi da ima napretek posla i ne treba mu pomoć stranaka.Njegovi nastupi uglavnom se održavaju u Njemačkoj i Austriji, gdje ugošćuje razne vesele prigode poput vjenčanja i krštenja. Dok se njegova karijera može pohvaliti bezvremenskim pjesmama koje će zauvijek odjekivati, izražava žaljenje što nije imao priliku stvoriti hitove koji su bili na vrhu top lista “I won’t, I won’t diamante” i “Some birds never fly”. Njegova umjetnička vizija usredotočena je isključivo na snimanje narodnih pjesama, odstupajući od popularnog trenda među svojim vršnjacima da se folk miješa s rapom, technom, houseom i drugim žanrovima.