Neda Ukraden već godinama slovi za jednu od najatraktivnijih osoba u krugu domaćih javnih osoba. Prolazak vremena nije utjecao na njezinu bezvremensku ljepotu, što joj je omogućilo da ustraje u industriji. Nadalje, činjenica da je Neda uspjela prodati preko 2 milijuna audio nosača od 1960-ih do danas dovoljno govori o njenom uspjehu.

  • Unatoč godinama, pjevačičina ljepota ostala je besprijekorna, a njezine ljubavne afere bile su stalna tema rasprava u jugoslavenskom tisku, s izuzetkom bivšeg supruga Milana Bilbije, čije se ime upadljivo nije spominjalo. Osamdesetih godina prošlog stoljeća Neda je bila u vezi sa Sašom Popovićem, uglednom osobom u Jugoslaviji kao članom popularnog benda Slatki Greha, po uzoru na Lepu Brenu. Nakon njezinog razvoda, Neda i Saša uplovili su u vezu, a imali su i planove za brak. No, nakon što je njihova veza prekinuta, Saša je započeo novu vezu sa Zlatom Petrović prije nego što se na kraju skrasio sa Suzanom Jovanović.

Podsjetimo, Saša je svojedobno ispričao s kakvim se životnim izazovima susretao, ističući nedaće koje je proživljavao. “U razdoblju od četiri godine živio sam u siromaštvu. Unatoč okolnostima, imao sam ekstravagantnu garderobu od 60 pari tenisica i brojna odijela. Moj životni prostor bila je mala garsonjera na 12. katu u Novom Beogradu, Zbog svoje reputacije da posjedujem skupu odjeću, živo se sjećam dana kada sam se vratila kući i otkrila da je za sobom ostala samo moja pidžama Zajedno smo osnovali ‘Grand’ i oni su mi velikodušno dali sredstva za kupnju kuće na Bežanijskoj kosi, na kraju sam im se odužio, ali će mi njihova dobrota zauvijek ostati urezana u sjećanje. zaboravljen”, ispričao je Saša.

  • Neda Ukraden ikonična je i postojana figura u glazbenoj industriji Balkana. Njezin izniman glas i jedinstveni stil osvojili su publiku diljem regije. Neda je na svoj glazbeni put krenula kao tinejdžerica, nailazeći na tom putu i na izazove i na uspjehe. S karijerom dugom nekoliko desetljeća, etablirala se kao istaknuta osoba u sferama pop-folka, turbo-folka i dance-pop glazbe. Njezino putovanje, počevši od skromnih početaka u Bosni i Hercegovini, napredujući kroz obrazovanje na Sveučilištu u Sarajevu i kulminirajući izvanrednom glazbenom karijerom, utjelovljuje priču o vještini, odlučnosti i prilagodljivosti u suočavanju s glazbenim krajolicima koji se razvijaju. Neda Ukraden više je od vokala; ona predstavlja jedno doba i služi kao izvor inspiracije za buduće generacije. Rođena 16. kolovoza 1950. u Imotskom, gradiću u tadašnjoj FNR Jugoslaviji, Neda Ukraden potječe iz srpske obitelji.

Svoje formativne godine provela je u Glavini Donjoj, gdje je živjela s djedom i bakom prije nego što se preselila u Višegrad u istočnoj Bosni i Hercegovini. Ovo razdoblje njezina života obilježeno je brojnim prilagodbama i navikavanjem na nepoznatu okolinu, što je u konačnici oblikovalo njezin umjetnički izričaj i glazbeni stil. Tijekom odrastanja i cijele svoje adolescencije, Neda je živjela u Sarajevu, gradu u koji se njena obitelj preselila tijekom njezinih osnovnoškolskih godina. U Sarajevu je uspješno završila srednjoškolsko obrazovanje i nastavila viši studij na Sveučilištu u Sarajevu. Na sveučilištu je bila izvrsna akademski, stekavši diplome iz prava, filologije i engleskog jezika. Unatoč zavidnim akademskim uspjesima, Nedino srce pripalo je glazbi u kojoj je otkrila svoju istinsku strast.