Rođen 17. februara 1982. godine u Trsteniku, Srbija, Vlada Stanojević prešao je dug put od malog grada do sadašnjeg prebivališta u Las Vegasu, Sjedinjene Američke Države. Prvobitno je težio ka televizijskoj karijeri u Beogradu. Tokom svog putovanja, Vlada je dobio beskrajnu podršku i ljubav od svoje porodice, u kojoj su otac Dragomir (preminuo 2011.), majka Vera i mlađa sestra.

 

 

Vladin omiljeni sport bio je rukomet, a društvo mu je često pravio ljubimac jorkširski terijer po imenu Luis. Vlada je vodio svoju prvu televizijsku emisiju “Siti” na RTV Pink, a kasnije je sa koleginicom Minjom Miletićem na istom kanalu postao voditelj jutarnjeg programa. Na kraju su ih zamenili Jovana Joksimović i Srđan Predojević sa prvog kanala RTS-a. Pored ovoga, Vlada je vodio i emisiju “Stotka”, gde je sa poznatim ličnostima razgovarao o njihovim planovima, životu i aktuelnostima. Radio je sa istaknutom pevačicom Lepom Lukić. Vlada Stanojević, nekadašnje omiljeno televizijsko lice u Srbiji, predstavio je popularno muzičko takmičenje “Zvezde Granda” zajedno sa koleginicom Ivom Smiljanić. Međutim, on je napustio oko javnosti u Srbiji zbog skandala oko njegove tadašnje devojke, Ane Marije Žujović, koja ga je optužila za nasilje.

 

 

 

Protiv njega je pokrenut sudski postupak u Srbiji, ali prema rečima njegovih bliskih prijatelja, Vlada je tokom boravka u Las Vegasu napravio značajne promene u svom životu. Kupio je kuću u Las Vegasu, a medijski izvori procjenjuju njegov mjesečni prihod na oko 15.000 dolara. Nedavno je potvrdio da protiv sebe ima optužnicu i da će se odazvati pozivu nakon što se završi imigracijski proces u Americi, za koji kaže da je skoro završen. Preneo je i vest da se u Sjedinjenim Državama oženio ljupkom Afroamerikankom, koja ima ćerku iz prethodnog braka, a Vlada ju je s velikom ljubavlju uzeo za svoju naslednicu.