Večito pitanje koje muči parove, a nisu oduševljeni konceptom svadbi, jeste da li organizovati ovakva veselja, s obzirom na finansijske izazove. Dilemu dodatno pojačava razmišljanje o vrednosti stvaranja dodatnih troškova ili čak odlaska u minus u današnjem vremenu. Zbog toga se na internetu ponovno otvorila diskusija o cenama prosečnih srpskih svadbi.NAPRAVIO SVADBU ZA 1000 EVRA I SVI JOŠ PRIČAJU O NJOJ: Srbin dokazao da i sa malo novca svatovi mogu da se GALA provedu!

Inicijativu je preuzeo anonimni korisnik sa platforme Reddit, koji je izrazio zabrinutost zbog naglog porasta cena, posebno benda, fotografa, stolica i drugih usluga. Postavio je pitanje zajednici kako organizovati svadbu a da se ne uđe u finansijski minus, s obzirom na novonastalu situaciju gde su “cene skočile, a težina koverte ostala ista”.

Postavlja se pitanje o realnosti traženja 3.000 evra za bend na svadbi, 1.500 evra za fotografa, kao i visokih cena stolica za prosečan restoran. U izazovnom kontekstu aktuelnih cena, postavljeno je pitanje onima koji su se skoro venčali – da li se isplati organizovati svadbu za 85-90 ljudi s obzirom na skočene cene?OVAKAV PRVI PLES MLADENACA JOŠ NISTE VIDELI: Rešili da promene tradiciju, pa raspametili goste! Svatovi šokirani (VIDEO)

Reakcije su bile raznolike, od iskustava onih koji su se suočili s ozbiljnim minusom, do onih koji su uspeli proći sa manje troškova. Različiti saveti su ponuđeni kako organizovati pristojnu svadbu, a da ne boli glava zbog finansijskih izazova.

“Nedavno smo organizovali svadbu u Beogradu. Imali smo 100 gostiju, 40 evra po osobi, bend 2.000 evra. Ukupni troškovi su bili oko 10.500/11.000 evra. Na kraju smo bili u minusu oko 2.000 evra, ali smo to očekivali i bilo nam je OK”, deli svoje iskustvo jedan korisnik.

Ističe se mišljenje da su svadbe postale ozbiljan biznis, s obzirom na visoke cene koje su postale uobičajene. Ipak, ima i onih koji tvrde da se može proći jeftinije ako se zanemare luksuzne i glamurozne svadbene ceremonije. Jedan nedavno venčani Srbin svedoči da mu je cela svadba koštala 1.000 evra, organizovana u skromnom okruženju.Pored toga, u diskusiji su učestvovali i oni koji su organizovali svadbu van Beograda, pružajući uvid u troškove i prilagođavanje budžeta na različitim lokacijama u Srbiji.