Podrijetlom iz Beograda, Ljiljana Tica, poznata srpska manekenka, naširoko se smatra jednom od najljepših žena u gradu. Njeno srce zauvijek je zarobio njezin suprug Nijemac Herman Več, a zajedno su dočekali sina Lenarda Vladimira kada je Ljiljana imala 46 godina. Ljiljana je sve osvojila svojom neodoljivom privlačnošću i neumornim, sportskim korakom nekadašnje sportske zvijezde. Njezina je ljepota bila neograničena, zbog čega su modne kuće padale u nesvijest od divljenja.

Često se pojavljujući u domaćim medijima, Ljiljana je otvoreno progovorila o svojoj prošloj vezi s poznatim glazbenikom Goranom Bregovićem, ustvrdivši da je ona prekinuta zbog njegove nevjere. “Tijekom boravka u Münchenu, našla sam se u situaciji da me treba fotografirati na konju, okićena izuzetnim zlatnim i dijamantnim ogrlicama. U tom sam trenutku susreo njega, zaposlenika časopisa koji je imao drskosti pozvati me na piće. Probudila me znatiželja, prihvatio sam poziv i odmah me oduševio. Njegov smisao za humor je neusporediv, jer se stalno smijem u njegovoj prisutnosti, što je iskustvo koje nikad nisam imao s drugim muškarcem.

Osim svog šarma, on posjeduje bogatstvo znanja, inteligenciju i nepokolebljivu iskrenost. Njegova energija je nevjerojatna, a ja nalazim utjehu u našoj zajedničkoj strasti prema kuhanju i uživanju u ukusnim jelima. Dok sprema kulinarska remek-djela, često se nađemo uronjeni u očaravajuće melodije opernih arija. U svakom pogledu on utjelovljuje kvalitete koje cijenim, što ga čini oličenjem mog idealnog partnera.” – kazala je svojevremeno.

Davne 1976. godine Ljiljana je imala priliku pokazati svoj talent na velikom platnu kada je glumila u filmu “Vojnička ljubav”. U tom razdoblju imala je privilegiju dijeliti filmsko platno s cijenjenim glumcima poput Voja Brajovića, Dragomira Bojanića Gidre i Aleksandra Berčeka. Ne samo da je njezina zadivljujuća ljepota pridonijela golemoj popularnosti, već je značajnu ulogu odigralo i njezino glumačko umijeće. Bezbrojni su muškarci težili zadobiti njezinu naklonost, iako je samo nekoliko odabranih uspjelo postići taj željeni podvig.

U mladosti se upustila u ljubavnu vezu s kolegom s posla Momom Jakovljevićem, koji je u međuvremenu postao kirurg. Međutim, ta se veza nije održala tijekom vremena. Ljiljana je bila svjesna glasina koje su kružile o njoj kao živahnoj i veseloj osobi, no smatrala je da još nije otkrila svoju pravu ja. Nasuprot tome, mediji su znatno više pozornosti posvetili njezinoj ljubavnoj vezi s Goranom Bregovićem, čak joj je on posvetio i svoju popularnu pjesmu “Kučka i princeza”. Brega je bio neodoljivo privučen zanosnom privlačnošću Ljiljane, poznate i vrlo tražene manekenke tog doba. Njihova je veza cvjetala i trajala dvije godine. Međutim, nakon što je njihova romantična veza prekinuta, prava priroda njihove veze izašla je na vidjelo. Prema medijskim izvješćima, Ljilja je posjedovala prilično posesivnu i zavidnu narav, što se pokazalo kao prepreka u ključnom trenutku Bregine uspješne karijere.

Nakon pobjede na prestižnom natjecanju Elite za lice godine u organizaciji časopisa Bazar, donosi hrabru odluku o sudjelovanju na svjetskom izboru ljepote koji se održava u Acapulcu. Ohrabrena svojim trijumfom, Tica se 1983. odlučuje preseliti i uspostaviti na međunarodnoj razini. Muškarci su padali pod Ljiljanine čari gdje god je stigla, ali samo je jedan bio u stanju zarobiti njezino srce. Upravo na svečanom domjenku susrela se sa svojim sadašnjim suprugom, koji je obnašao funkciju direktora marketinga njemačkog izdanja magazina ‘Elle’.

Nakon kratke romanse, par se odlučio vjenčati. Veseli događaj zbio se 1987. godine na slikovitom otoku Hvaru. Nakon toga, u dobi od 46 godina, zanosna manekenka prigrlila je majčinstvo i rodila sina Lenija koji je u njihov život donio neizmjernu radost. Ticin život doživio je duboku transformaciju dolaskom majčinstva. Svim se srcem posvetila suprugu i stvaranju obitelji pune ljubavi. Dok su joj manekenski dani pripadali njezinoj mladosti, Tica je sada uspjela u gastronomiji, gdje samouvjereno napreduje u svojim poslovnim nastojanjima.