Ognjen Amidžić je poznati srpski voditelj i medijska ličnost, koji je uz svoju suprugu Minu Naumović nedavno dočekao rođenje sina kojem su dali ime Perun. Ognjen i Mina uživaju u novoj ulozi roditelja, a mali Perun je doneo veliku radost u njihov život. Amidžićeva supruga je nedavno podelila emotivnu fotografiju iz porodičnog doma, prikazujući trenutak u kojem se Ognjen igra sa sinom, uz opis „Muški razgovori“, što je raznežilo mnoge pratioce.

Mina Naumović se porodila pre nešto više od mesec dana, a nedavno se prvi put nakon porođaja pojavila u javnosti sa Ognjenom, pokazavši svoj izgled nakon rođenja sina. Ognjen Amidžić je poznat i po svom muzičkom uspehu, kao deo dua „Flamingosi“ sa pokojnim glumcem Marinkom Madžgaljem. Tokom 2000-ih, postigli su značajan uspeh u pop muzici sa svojim zaraznim ritmovima i energičnim nastupima, što im je donelo veliku popularnost među publikom.

Amidžić je u nedavnoj emisiji otkrio zanimljiv detalj iz svoje prošlosti, priznajući da je završio u zatvoru nakon snimanja spota sa „Flamingosima“. Kroz igru „Laž ili istina“, Ognjen je podelio ovu neobičnu činjenicu, dok je njegova gošća Lepa Brena dodala da je razlog za to moglo biti nešto nezakonito, što je Amidžić potvrdio.

Karijera dua „Flamingosi“ nije prošla bez kontroverzi, a njihov nastup na Beoviziji 2006. godine sa pokojnim muzičarem Luisom, izvođenjem pesme „Ludi letnji ples“, ostao je upamćen po incidentima i skandalima koji su usledili, posebno zbog suseda iz Crne Gore. Ognjen Amidžić je uprkos svemu nastavio da bude cenjena figura u svetu medija i zabave. Njegova sposobnost da se prilagodi različitim ulogama, bilo kao voditelj, muzičar ili sada kao ponosni otac, doprinela je njegovoj dugogodišnjoj popularnosti među publikom.

BONUS TEKST

U današnjem digitalnom dobu, kada su informacije lako dostupne putem interneta, postoji mnogo zanimljivih činjenica koje nas mogu iznenaditi i zabaviti. Jedna takva zanimljivost dolazi iz sveta zoologije i ornitologije. Naime, postoji ptica poznata kao “lira” (Menura), koja se ističe svojim neverovatnim sposobnostima oponašanja zvukova.

Lira je ptica koja je endemska za Australiju, i ime je dobila po svom karakterističnom repu u obliku lire. Ova ptica je poznata po svom izuzetnom talentu oponašanja različitih zvukova iz okoline. Lira može imitirati zvukove drugih ptica, ali i zvukove drugih životinja, kao što su pseći lavež ili mačji mjau. Ono što je posebno zanimljivo jeste da ova ptica može imitirati i različite ljudske zvuke, uključujući zvukove motora, sirena automobila, čak i zvuke fotoaparata.

Ova neverovatna sposobnost oponašanja čini liru jednom od najfascinantnijih ptica na svetu. Lira koristi ove imitacije kako bi privukla partnera tokom sezone parenja, ali i kako bi zbunila potencijalne predatore. Ptica može izvesti celu simfoniju različitih zvukova tokom svog udvaranja, stvarajući impresivni šou za sve koji su u njenoj blizini.

Osim što impresionira svojim vokalnim sposobnostima, lira je takođe poznata po svojim složenim plesnim pokretima. Tokom udvaranja, mužjaci izvode složene plesne koreografije koje uključuju širenje njihovih repova kako bi pokazali svoj raskoš i privukli ženke.

Ova kombinacija vokalnog i vizuelnog performansa čini liru jednom od najzanimljivijih ptica na svetu. Njena sposobnost oponašanja različitih zvukova iz okoline pokazuje neverovatnu prilagodljivost i kreativnost ove vrste, i pruža nam uvid u bogatstvo i raznolikost životinjskog carstva.