U poslednje dve godine, Adrijana Lima se suočila s nizom kritika na račun svog izgleda. Nakon porođaja, primetno je da se Adrijana ugojila, a mnogi su primetili da je bila otečena od posledica botoksa. Lima je bila otvorena povodom negativnih komentara na svoj izgled, priznajući da joj je teško palo suočavanje s viškom kilograma. Ipak, to je nije sprečilo da se raduje ljubavi i stvarima koje je čine srećnom.

Što se tiče njenog ljubavnog života, najviše pažnje privukla je veza s poznatim srpskim košarkašem, Markom Jarićem. Nakon tri godine veze, par se venčao 2009. godine. Njihov brak ozvaničen je rođenjem njihovih ćerki, Valentine i Sienne. Iako su se razveli 2014. godine, ostali su u dobrim odnosima zbog dece.

Zanimljivo je da je Adrijana Lima sačuvala svoju nevinost do braka, a Marko Jarić bio je prvi muškarac s kojim je spavala. “Seks je za brak. Ako nema poštovanja, to znači da me zapravo ne žele!” izjavila je manekenka u jednom intervjuu 2006. godine.

Nakon razvoda, Adrijana nije imala mnogo emotivnih partnera. Bila je u kratkoj vezi s turskim piscem Metinom Harom, koja je trajala godinu dana. Dok su bili zajedno, kružile su glasine da Metin ne voli žene, tj. da je homoseksualac, te da je njihova veza bila marketinški trik.

BONUS TEKST

Kada je riječ o liječenju različitih zdravstvenih tegoba, prirodni lijekovi mogu biti izuzetno korisni. Jedan od takvih lijekova koji se često koristi u tradicionalnoj medicini je čaj od đumbira, limuna i meda.

Đumbir, biljka koja je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, bogat je antioksidansima i protuupalnim spojevima. Limun je također prepun vitamina C, koji jača imunološki sistem, dok med pruža antibakterijske i antivirusne beneficije.Đumbir je korijenasta biljka koja potječe iz Azije, poznata po svojim ljekovitim svojstvima i bogatoj istoriji korištenja u tradicionalnoj medicini. Ova biljka pripada porodici Zingiberaceae, a koristi se kako u kulinarstvu, tako i u medicinske svrhe.

Za pripremu ovog čaja, potrebno je:

1 korijen đumbira (otprilike veličine palca)
1 limun
1-2 kašičice meda
2 šalice vode
Postupak pripreme:

Operite korijen đumbira pod mlazom vode, a zatim ga ogulite i narežite na tanke kolutove.
U šerpu stavite 2 šolje vode i dodajte narezani đumbir.
Pustite da voda proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 10-15 minuta.
Nakon toga, procijedite čaj u šolju.
Iscjedite limun i dodajte sok u čaj.
Dodajte med po želji i dobro promiješajte.
Ovaj čaj možete piti topao ili hladan, prema vašim preferencijama. Najbolje je popiti ga svježe pripremljenog za najbolje rezultate.

Konzumiranje ovog čaja može pomoći u ublažavanju raznih zdravstvenih problema, uključujući prehladu, kašalj, upalu grla, mučninu i probavne smetnje. Đumbir i limun djeluju kao prirodni antibiotici, dok med smiruje upalu i olakšava simptome.

Važno je napomenuti da ovaj čaj može biti koristan kao dodatak u liječenju, ali ne zamjenjuje preporuke liječnika ili propisane terapije. Prije upotrebe bilo kojeg prirodnog lijeka, uvijek je najbolje posavjetovati se sa kvalifikovanim zdravstvenim stručnjakom, posebno ako imate postojeće zdravstveno stanje ili uzimate lijekove.Đumbir se može konzumirati na različite načine, uključujući svježi đumbir, sušeni đumbir, đumbirov čaj, đumbirov sok ili dodatak prehrani u obliku kapsula ili ekstrakta. Važno je napomenuti da se đumbir ne preporučuje osobama koje uzimaju određene lijekove, poput antikoagulanasa, pa je uvijek najbolje posavjetovati se sa ljekarom prije upotrebe.