Rodžer Federer, renomirani švajcarski teniser, odlučio je da svoje leto posveti zadivljujućem i očaravajućem španskom ostrvu Palma de Majorka. U društvu voljene supruge Mirke, kao i cijenjenog tenisera Tomija Hasa i grupe bliskih prijatelja, Federer je krenuo na nezaboravno putovanje ispunjeno suncem obasjanim plažama, slikovitim pejzažima i nezaboravnim iskustvima. Ovaj idilični odmor služi kao predah od zahtjevnog svijeta profesionalnog tenisa, omogućavajući Federeru da se opusti i napuni usred mirnog ambijenta Palma de Majorke.

Dok uranja u bogatu kulturu ostrva i uživa u njegovoj ukusnoj kuhinji, Federer uživa u društvu svojih cijenjenih drugova, dijeleći smijeh, sudjelujući u prijateljskim utakmicama i stvarajući uspomene za cijeli život. Zajedno istražuju skrivene dragulje ostrva, uživajući u zadivljujućoj ljepoti njegovih netaknutih obala i grleći topli mediteranski povjetarac. Sa svakim danom koji prolazi, Federerova veza sa Palma de Majorkom se produbljuje, jer postaje očaran njenim živahnim šarmom i prihvata opušteni stil života koji nudi.

Ovaj ljetni boravak ne samo da pruža zasluženi odmor za tenisku legendu, već služi i kao dokaz trajne snage prijateljstva i važnosti prihvatanja jednostavnih životnih zadovoljstava. Prizor koji je zaokupio pažnju je činjenica da je najbogatiji teniser na planeti uživao u ležernoj aktivnosti koja je odjekivala sa nostalgičnim iskustvima iz djetinjstva većine Jugoslovena tokom 70-ih i 80-ih godina – divnom razonodom pedaliranja na čamcu. Rogera ne zanimaju luksuzne jahte, udobne ležaljke, osvježavajući kokteli i ekskluzivni privatni klubovi.

Rijedak je prizor vidjeti ga ovako mirnog i opuštenog, a Mirka nikada nije izgledala tako zapanjujuća nego sada. Najbogatiji pojedinci su nesumnjivo shvatili koncept da prava sreća leži u cijenjenju malih stvari u životu. Shvatili su da su oni koji nemilosrdno traže bogatstvo ili jednostavno maštaju o njemu ti koji hrle na plažu kako bi se razmetali svojim materijalnim posjedima i protraćili značajan dio svoje zarade na nekoliko ležaljki i drugih raskošnih uživanja.