Početkom marta ove godine Justin Bieber će napuniti 30 godina. Popularna ličnost glazbene industrije proteklih je nekoliko godina provela namjerno potajno, izbjegavajući pozornost javnosti.

Primarna briga među obožavateljima leži u nedostatku vokalnih izvedbi Justina Biebera. Prema nedavnim ažuriranjima, trenutni prioritet Justina Biebera je distancirati se od nadzora javnosti i dati prioritet svom braku i životu zajedno sa svojom suprugom, Hailey Baldwin Bieber. Nakon razdoblja zdravstvenih izazova, Bieber je došao do spoznaje da je vrijeme da odstupi od karijere i da prioritet onome što mu je uistinu važno u životu – svojoj 27-godišnjoj supruzi Hailey. S obzirom na stalno prikupljanje značajne svote kroz zaradu od autorskih prava, pjevačica razmišlja o mogućnosti povlačenja iz industrije.

Kod Biebera je dijagnosticiran Ramsey Huntov sindrom, stanje koje karakterizira djelomična paraliza lica. To se događa kada izbijanje zahvati facijalni živac u neposrednoj blizini uha osobe. Prema riječima bliskog prijatelja slavnog pjevača, Justin je dugotrajno osjećao nelagodu i osjećaj ogromnog pritiska zbog svoje slave. Zapravo, čak i njegov terapeut sugerira da bi se trebao distancirati od izvora svoje nesreće. S 24 godine Justin je 2018. stupio u brak s Hailey, koja je tada imala samo 21 godinu. Igrom slučaja, baš na dan njihovog vjenčanja, Justinova bivša ljubav Selena Gomez našla se potražiti psihijatrijsku pomoć. Iako nikada nije izričito priznala da ju je brza zajednica Justina i Hailey uznemirila, to je bilo nadaleko poznato među upućenima. Međutim, brak između Hailey i Justina bio je daleko od romanse iz knjige priča; imala je svoje složenosti i izazove.

Prema riječima bliskog poznanika para, u brak su ušli u mladosti bez potpunog razumijevanja izazova koji su pred njima. S vremenom su doživjeli i pozitivne i negativne trenutke. Važno je napomenuti da se napetost u njihovom odnosu ne može pripisati samo prisutnosti Selene Gomez. Povremeno ovaj par izjavljuje da namjerava zasnovati obitelj i željno iščekuje radosti roditeljstva, no njihovi napori na tom planu do sada su bili neuspješni. Rođen 1994. godine, Justin Bieber djetinjstvo je proveo u Stratfordu. Odgojila ga je majka Patricija, koja je s 18 godina postala samohrana majka, a Justinovi roditelji nisu bili u braku. Unatoč financijskim izazovima s slabo plaćenim uredskim poslovima, Patriciji su u odgoju Justina podršku pružali majka Dajana i očuh Brus. S očeve strane Justin ima polusestru Jazmin rođenu 2009. i godinu dana mlađeg polubrata Jaxona. Justin je pohađao katoličku školu, što je utjecalo na njegova duhovna uvjerenja. Za sebe kaže da je vjernik koji vezu s Bogom održava molitvom.

Izražavajući svoj stav protiv pobačaja i afirmirajući važnost prepoznavanja seksualne orijentacije kao temeljnog ljudskog prava, aktivno je sudjelovao u inicijativi “Biće bolje” čiji je cilj suzbijanje suicida među LGBT mladima. Trenutačno boravi u Sjedinjenim Državama pod vizom O-1 i nema namjeru tražiti američko državljanstvo. Povlačeći razliku između tržišno orijentiranog američkog zdravstvenog sustava i kanadskog modela, on na potonji gleda kao na potencijalni nacrt koji svi trebaju slijediti. Početkom prosinca 2010. između njega i poznate pjevačice Selene Gomez procvjetalo je romantično partnerstvo. Njihova je veza doživjela brojne sukobe i pomirenja koja su uslijedila, sve dok konačno nisu završili u siječnju 2013. s definitivnim razdvajanjem.

Još 2016. godine Justin Bieber bio je romantično povezan s Hailey Baldwin, poznatom manekenkom. Međutim, njihova je veza bila kratkog vijeka. Cijelo ljeto nakratko je uživao u društvu manekenke Sofije Richie. Protiv njega je podignuto više tužbi zbog navodnog očinstva, no temeljito DNK testiranje pokazalo je da Bieber nije biološki otac te djece. U lipnju 2018. mediji su dospjeli na naslovnice s vijestima o pomirenju Justina i Hailey. Iznenađujuće, 7. srpnja te iste godine, Bieber je postavio pitanje i zaprosio je. Prema izvješćima, njihov se brak navodno dogodio u rujnu 2018., a svečana ceremonija održana je 30. rujna 2019. u Južnoj Karolini. Imajući pozitivnu vezu s ocem, koji se nekada natjecao u MMA-u, pjevač je privukao pažnju kada je američkog buldoga koji je ugrizao njegovo mlađe dijete bacio s druge priče.

Još 2013. Bieber je napravio raskošnu kupnju, nabavivši luksuznu kanadsku rezidenciju procijenjenu na 850.000 dolara. U svojoj autobiografiji pod nazivom “Nowhere But Up: The Story of Justin Bieber’s Mum”, njegova je majka otkrila svoju bolnu prošlost, otkrivajući primjere zlostavljanja u djetinjstvu od strane oba muškarca dadilja i djed sličnih godina. Hrabro je priznala da se bori s ovisnošću o drogama, uključujući drogu i alkohol, te je priznala da je tijekom tinejdžerskih godina, u dobi od 17 godina, razmišljala o tome da okonča život bacivši se pod kamion. Justin je izdvojio milijune dolara za financiranje tehnoloških start-upa. Značajno bogatstvo stečeno je 2011. stvaranjem njegovog inauguracijskog mirisa. Preporuku Adidas brenda Justin je osigurao 2012. godine, a 2015. godina obilježila je početak njegove uloge kao istaknute osobe za Calvin Klein. Njegov primarni fokus ulaganja leži u njegovoj modnoj marki, gdje preuzima ulogu i glavnog predstavnika i modela. Prema riječima stručnjaka, značajna financijska dobit proizlazi iz njegovog angažmana u modnoj industriji.