Od trenutka kada je Katarina Žutić ušla u ovaj svijet, nesumnjivo je plijenila pažnju mnogih. Rođena u porodici renomiranih izvođača Svetlane Bojković i Miloša Žutića, Katarina je bez muke postala poznato ime, zahvaljujući svojim izuzetnim sposobnostima i izuzetnoj fizičkoj privlačnosti. Jedno od njenih najzapaženijih ostvarenja bila je nezaboravna uloga u ekranizaciji romana Milorada Pavića “Vizantijsko plavetnilo”, čime je dodatno učvrstila njenu istaknutost u industriji zabave.

Ova sjajna starleta često krasi televizijske ekrane, pokazujući svoj ogroman talenat u raznim serijama, a osigurala je i stalnu poziciju u cijenjenom Ateljeu 212, što svjedoči o njenom neospornom talentu i posvećenosti svom zanatu. Kaja je više od deset divnih godina u braku sa Nemanjom Aćimovićem, talentovanim bubnjarom renomirane muzičke grupe Jarboli. Uprkos zahtevnim obavezama u oblastima pozorišta i televizije, Kaja sve više posvećuje svoje dragoceno vreme mirnom utočištu svoje vikendice koja se nalazi u blizini užurbane prestonice.

Međutim, okolnosti su se od tada drastično promijenile. Danas utjehu, snagu i inspiraciju crpim iz zagrljaja prirode s ljubavlju, a da ona ne traži ništa zauzvrat. Istovremeno, imam dovoljno sreće što živim u neposrednoj blizini metropole koja me užurbano pruža, omogućavajući mi zgodan pristup svim mojim potrepštinama i omogućavajući mi da efikasno obavljam svoje zadatke, sve vrijeme znajući da se mogu povući natrag u spokojno i živopisno okruženje koje me okružuje.

Jednom drugom prilikom, imao sam divnu priliku da muzem koze u zamjenu za dobivanje svježeg mlijeka za proizvodnju sira. Ovo iskustvo je bilo zaista izvanredno i otvorilo mi je oči za ljepotu i jedinstvenost ovih izuzetnih stvorenja.