Većina priča djevojaka koje su imale priliku otputovati u Dubai vrti se oko nepovoljnih susreta, a dio njih bio je u “ropstvu” kod utjecajnih šeika. Ipak, tu borave i žene koje uživaju u raskoši, što mnogima služi kao težnja – živjeti raskošno bez ikakvog truda. Ono što je intrigantno je da svaka od ovih djevojaka putuje u Dubai u potrazi za bogatim šeikom koji može ispuniti njihove dugogodišnje snove o luksuzu.

Opće je poznato da se mnogi od njih bave najstarijim zanimanjem koje je u tom kraju visoko kompenzirano. Među šeicima, starlete, voditeljice i pjevačice u pravilu su najpoželjnije osobe, a neke od njih spremne su se itekako namučiti za priliku da obilježe fotografije na luksuznim destinacijama, koje ponosno pokazuju na svojim društvenim mrežama. Pod krinkom bavljenja manekenskom karijerom, određeni pojedinci odlaze u Dubai, skrivajući skriveni cilj. Svojom prisutnošću na društvenim mrežama razmeću se luksuznim dodacima kao što su vrhunske torbe, cipele, odjeća i nakit, stvarajući iluziju života lišenog bilo kakvog oblika rada.

To naravno navodi na razmišljanje – što je zapravo njihova profesija? Nedavno otkriće na društvenim mrežama o aktivnostima pojedinih influencera u Dubaiju iznijelo je na vidjelo doista obeshrabrujuću istinu. Prema informacijama pronađenim na Googleu, izraz “DUBAI PORTA POTTY” odnosi se na skupu pratnju koja prati bogate šeike i imućne turiste na njihovim jahtama, naplaćujući nevjerojatne iznose od preko 30.000 dolara kako bi im pružila zabavu i užitak. Raskošno uživanje bogataša, poznato kao “zlatni tuš” i “crni kavijar”, ima visoku cijenu jer su spremni potrošiti svoje naslijeđeno bogatstvo, koje je možda stečeno na sumnjiv način, a koje je vjerojatno prenijelo od djeda šeik. Upuštanje u čin mokrenja, koji neki smatraju još uvredljivijim, postalo je zabava među bogatim Arapima, što ih je dovelo do toga da se natječu u natjecanju tko to može učiniti više puta u jednoj večeri.

Skupocjene torbe i garderoba stečeni su na okrutan način, radnjama koje nitko ne bi smio oprostiti niti dopustiti. Dubai, grad raskoši i veličine, nudi mnoštvo uzbudljivih mogućnosti za posjetitelje i stanovnike. Grad koji osvaja pojedince iz cijelog svijeta, Dubai se ističe kao izvanredna metropola. Njegovi visoki neboderi, raskošni hoteli, raskošni trgovački centri i raznolika kulturna scena pridonose njegovom statusu suvremenog grada koji ne prestaje impresionirati. Ipak, osim svoje blistave vanjštine, Dubai također krije mnoštvo mogućnosti za posao, predstavljajući obilje mogućnosti zapošljavanja. Nadalje, ovaj se grad može pohvaliti brojnim prednostima, uključujući izvanredan izostanak poreza na dohodak.

Privlačnost Dubaija nije prošla nezapaženo od strane pojedinaca s Balkana, koji sada odlučuju nastaviti svoje profesionalne napore u ovom živahnom gradu. Procjenjuje se da je značajan broj Srba, oko 15.000, sadašnje mjesto prebivališta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Primarni sektori u kojima su Srbi u Dubaiju zaposleni su modeling, moda i ljepota, građevinarstvo i informatička tehnologija. Za razliku od većine europskih zemalja, Ujedinjeni Arapski Emirati nemaju zakonski utvrđenu minimalnu plaću. Unatoč tome, većina profesija nudi plaće koje primjereno zadovoljavaju minimalne troškove života. Izvješća pokazuju da se minimalni životni troškovi u Dubaiju kreću od 700 do 1000 eura mjesečno, iznos koji se također može smatrati minimalnom plaćom.

Za uvid u kvalitetu života u Dubaiju ključno je ispitati korelaciju između plaća i troškova. Dok su plaće u Dubaiju veće od onih u balkanskim zemljama, troškovi života također su znatno viši. Ako zauzimate radno mjesto s nižim kvalifikacijama, vjerojatno će vaša plaća biti dovoljna samo za podmirenje osnovnih životnih potreba. Suprotno tome, ako imate menadžersku ulogu, vjerojatno ćete imati mogućnost uštedjeti novac svaki mjesec. Jedan od najznačajnijih troškova s ​​kojima ćete se susresti, bez obzira na to odlučite li se unajmiti ili kupiti stan u Dubaiju, jesu uključeni troškovi. Cijena stanova može znatno varirati ovisno o čimbenicima kao što su njihov položaj, veličina i dizajn interijera. Ilustracije radi, godišnja cijena najma garsonijere u Dubaiju može se kretati od 10.000 do 20.000 eura. S druge strane, dvosobni stan, pogodan za smještaj cijele obitelji, u pravilu će zahtijevati budžet od 20.000 do 30.000 eura.