Miroslav Lazanski se kroz svoju karijeru etablirao kao veoma cijenjen vojni analitičar i novinar, koji je godinama stekao istaknutost i priznanje. Naime, on je cijenjeni član žirija za Miss od 1995. godine, uloga koja možda nije iznenađenje s obzirom na njegove česte susrete sa zapanjujuće lijepim ženama.

Iako je Lazanski bio oženjen samo jednom, opšte je poznato da je imao i značajne i upečatljive romantične veze. Međutim, njegov najdublji i najtrajniji doprinos leži u porodici, jer je tri decenije svog života posvetio stvaranju okruženja pune ljubavi i nege zajedno sa svojom suprugom i voljenim sinom Aleksandrom.

Lazanski je bio izuzetno oprezan u dijeljenju bilo kakvih detalja u vezi sa svojom suprugom Tamarom, jer je prioritet dao zaštiti privatnosti svoje porodice i zaštiti je od znatiželjnih očiju javnosti. Njegova posvećenost ovom cilju postala je još odlučnija kada je Gordana Bjelica 1994. godine iznijela tvrdnju da je rodila dijete sa Miroslavom, što je on oštro opovrgao. Uprkos Bjeličinoj upornoj potrazi za utvrđivanjem očinstva kroz sudski postupak, ishod slučaja ostao je nepoznat široj javnosti. Tokom mojih ranijih godina bio sam u braku i boravio sam u stranoj zemlji.

Međutim, otkrila sam da nisam u stanju da izvršim svoje majčinske obaveze, i kao rezultat toga, moj brak se na kraju završio na miran način. Nakon rastave, neočekivano sam se našla u romantičnoj vezi koja je na kraju rezultirala rođenjem moje ćerke Teodore. Odluka da prihvatim majčinstvo bila je isključivo moja, jer čvrsto vjerujem da svaka sposobna žena treba da ima priliku iskusiti nevjerovatne radosti koje donosi podizanje djeteta. Identitet Teodorinog oca ostaje tajna, znamo samo nas troje, i nikada nisam tražio pomoć ili usluge od njega.