Rođena 17. kolovoza 1978. u Beogradu, Jelena Karleuša je osoba s izuzetnom osobnošću i nekonvencionalnim izražavanjem. Već od malih nogu pokazivala je strast prema izvođenju, počevši s ranim nastupima u vrtiću. Njena odlučnost i asertivnost oduvijek su bili ključni elementi koji su oblikovali njen životni put. Tijekom školovanja, pohađala je Zemunsku gimnaziju, a njen glazbeni interes pratio je pohađanje glazbene škole i sudjelovanje u zboru.

Jelena Karleuša već gotovo trideset godina osvaja pozornice, a malo je poznato da je svoj prvi nastup održala već s nepunih šesnaest godina. U počecima karijere, pozajmljivala je svoj glas kao prateći vokal i pokazivala svoj talent oponašanjem glasova poznatih ličnosti u radijskim reklamama. U suradnji s Cecom, tadašnjom superzvijezdom, doprinijela je vokalnoj pozadini. Njeno debitantsko izdanje “Mirrors” iz 1995. godine predstavilo je odskočnu dasku za njen kasniji uspjeh. Tijekom karijere, izdala je još 9 albuma, pri čemu je svaki nadmašio prethodni po popularnosti i kritičkom uspjehu.

Godine 2008., stupila je u brak s poznatim nogometašem Duškom Tošićem, s kojim ima dvije prekrasne kćerkice. Legendarni koncert na Ušću pod nazivom “Viva La Diva” 2013. godine dodatno je učvrstio njen status, unatoč glasinama o niskom odazivu. Jelena se može pohvaliti impresivnim repertoarom hitova poput “Tko režira ovu dramu”, “Slatka mala”, “Tihi ubojica”, “Veštice vila”, “Insomnia”, “Krimi rad” i mnogi drugi.

Nakon jedanaest godina pauze, Jelena je iznenadila izdanjem ne jednog, već čak dva albuma ove godine, stvarajući fenomen koji dosad nije viđen. Njenu pozitivnu prisutnost u industriji showbiza mnogi opisuju kao čarobnu. Kroz svoje godine u glazbenoj industriji, uvijek je bila transparentna o izazovima s kojima se susrela na početku karijere, zadržavajući pritom konstantu – svoju prepoznatljivu plavu kosu koju je ponosno nosila pred publikom.

Svojom živahnom osobnošću, vitkom figurom i prirodnom ljepotom, Jelena je osvojila publiku već na svom debitantskom nastupu 1995. godine. Od tada, njeni zapaženi televizijski nastupi i uloga u spotu za hit pjesmu “Mirrors” postali su neizostavan dio glazbene povijesti.