Danas, tačno u 12:00, imaćemo zadovoljstvo da prisustvujemo zadivljujućem spektaklu punog meseca u vatrenom znaku Ovna. Među dobro upućenim astrolozima, ova nebeska pojava hvaljena je kao Supermjesec, dugo očekivani i izuzetno upečatljiv događaj koji ima ogroman značaj u mjesecu septembru.

Kao što je uobičajeno za vrijeme dolaska punog mjeseca, ova određena mjesečeva faza je nadaleko poznata po svojoj sposobnosti da pojača emocije i utiče na naše mentalno blagostanje, često dostižući vrhunac intenziteta. Međutim, s obzirom na to da pun mjesec krasi odvažni i impulsivni znak Ovna, od najveće je važnosti biti oprezan i suzdržati se od podleganja impulzivnim porivima koji potencijalno mogu dovesti do nepovoljnih i žalosnih posljedica. Tokom ove posebne astrološke faze, nebesko tijelo poznato kao Merkur proći će kroz transformativno putovanje dok prelazi u harmonični znak Vage.

Ova nebeska pojava ima ogroman značaj za pojedince koji svoju vjeru polažu u duboke uvide astrologije. Unutar ovog kosmičkog plesa, tri različita horoskopska znaka su predodređena da prime obilnu dozu pozitivnih vijesti i da se nađu uronjeni u slučajni period u kojem izgleda da je sreća na njihovoj strani. Kako se nebeska tijela usklađuju, snažno se savjetuje da budete oprezni i odgađate sve radnje, odluke ili pokušaje koji imaju za cilj ispravljanje neugodnih okolnosti koje se mogu pojaviti.

To je prvenstveno zbog snažnog utjecaja punog Mjeseca u Ovnu, za koji se očekuje da djeluje kao katalizator, podstičući mnoštvo pojedinaca da donesu konačne zaključke u vezi sa određenim aspektima svog života. Namjerno izbjegavajući pronalaženje rješenja i umjesto toga pogoršavajući situaciju, nehotice doprinosimo složenosti stvari i stvaramo još više problema. To je prije svega zato što pojedinci u današnjem društvu možda nisu skloni prihvatiti uravnotežen pristup i otporni su na prilagođavanje srednjem putu.