Drago Malović, nekadašnji čuveni glumac koji je zauvek ostavio traga na crnogorskoj i jugoslovenskoj sceni svojim izuzetnim ulogama, preminuo je u 90. godini života. Malović je bio jedan od retkih crnogorskih glumaca koji je stekao jugoslovensku slavu, a iako je svoje najveće uspehe postizao na pozorišnim daskama, publika ga najbolje pamti po serijama i filmovima. Njegov karakterističan lik, posebno vezan za ulogu Radosava iz serije “Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo”, ostao je neizbrisiv u sećanju mnogih.

Drago Malović je bio majstor tumačenja ruralnih crnogorskih likova, a prvu glavnu ulogu, legendarnog Radosava, odigrao je u 65. godini života. Ova serija ga je proslavila i izdigla iz anonimnosti, a reditelj Živko Nikolić je istakao da je to bilo njegovo najbolje ostvarenje. Iako je prvobitno ulogu trebalo da igra Petar Božović, Malović je preuzeo tu ulogu i postao nezamenjiv. Naziv serije “Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo” reflektuje neizvesnost tog vremena nakon Titove smrti.

Malovićeva supruga, Kosa, koju je upoznao 1949. godine i sa kojom je bio u braku do njene smrti 2003. godine, bila je oslonac i ljubav u njegovom životu. Njihova ljubavna priča trajala je čitav njihov život, a Drago je isticao koliko je voleo svoju porodicu.

Preminuo je u svom stanu u Podgorici, gde je provodio duboku starost okružen ljubavlju svoje dece, unučadi i praunučadi. Iako su se povremeno pojavljivale informacije da je umro sam u domu, to su bile netačne spekulacije. Drago Malović je napustio ovaj svet ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u crnogorskoj umetnosti, a njegovo delo i likovi koje je stvorio živeće kroz sećanja obožavalaca širom regiona.