Dijana Đoković, majka našeg najtalentovanijeg tenisera, ispričala je priču o Novakovom krštenju, ističući njegovu nepokolebljivu posvećenost svojim vjerskim uvjerenjima. Dijanini roditelji potiču iz Vinkovaca, ali je zbog očevog vojnog porijekla doživjela nomadsko odrastanje, boraveći na raznim lokacijama prvenstveno oko Beograda i Niša, zahvaljujući čestim premeštanjima i komandama. Diana priznaje da je njenom odgoju nedostajao vjerski uticaj, što je posljedično ometalo njenu sposobnost da usađuje vjeru svojoj djeci.

U svom iskrenom razgovoru za “Sputnjik”, Dajana je počela rekavši da su se njeni roditelji identifikovali kao Jugosloveni, iako su katolici. Ova neočekivana kombinacija nastala je zbog uticaja političkih partija i komunizma na odgoj njenih roditelja. Kao rezultat toga, odrasla je bez ikakvih vjerskih učenja ili tradicija, poput proslave Uskrsa ili Božića. Razmišljajući o sopstvenim iskustvima, Diana je priznala da nema osnova da prenese na svoju decu, jer je bila iskrena u pogledu svog nedostatka vere u Boga.

U maju mesecu 1992. godine desio se važan događaj u životu Novaka Đokovića i njegovog brata Marka. Bila je to važna prilika kada su oboje kršteni, što je označavalo duhovnu predanost i inicijaciju u kršćansku vjeru. Katalizator ove značajne ceremonije bila je niko drugi do njihova voljena baka Stanka, koja je uputila iskrenu molbu. Stanka, majka Srđana Đokovića, Novakovog i Markovog oca, duboko je verovala u moć krštenja i želela je da obezbedi da njeni unuci budu blagosloveni ovim svetim ritualom. I tako su, uz podršku i pristanak roditelja, Novak i Marko kršteni, označivši tako dubok i značajan trenutak u njihovim životima.

U Srđanovoj porodici opcija krštenja nije bila dostupna iz raznih razloga, možda zbog nemogućnosti ili ograničenja. U kasnijim fazama života, Srđanova majka Stanka bolovala je od teške bolesti – raka kostiju – i njena prognoza je bila loša. Sa svojom skorom smrću, Stanka je imala duboku želju da svoju djecu krsti prije svoje smrti.