Žika Jakšić je prepoznatljivo ime u srpskoj javnosti, poznat po dugogodišnjem vođenju emisija poput “Nikad nije kasno” i “Zvezde Granda”. U intervjuu, Žika otvara srce i deli svoja iskustva i stavove o životu, karijeri i porodici.

Kada je reč o emisiji “Nikad nije kasno”, Žika ističe da je to mnogo više od takmičenja. Smatra da je to prilika za ljude koji su sebe potisnuli zbog porodice ili drugih obaveza da se pokažu i dobiju priznanje. Takav program, kaže, ispunjava ga jer veruje da čini dobru stvar za ljude koji su zaslužili da budu u centru pažnje.

Govoreći o emocijama koje izaziva emisija, Žika priznaje da nije stran suzama. Smatra da je njegova uloga da podrži i razume takmičare, često se identifikujući sa njihovim pričama i sudbinama. Otvoreno deli svoju empatiju i kaže da se ne stidi pokazati osećanja.

U razgovoru o svom ličnom životu, Žika govori o svojim sinovima, ističući koliko je ponosan na njihove postignuća. Pohvaljuje starijeg sina Andriju, koji je magistar enologije i vlasnik vinarije, za inovativan pristup poslu i društveno odgovorne prakse. Takođe, pominje mlađeg sina Dušana, koji se još uvek traži, ali koga podržava i razume u njegovim interesovanjima.

Na pitanje o brakovima, Žika otkriva da se dva puta razveo, ali ističe da je u dobrim odnosima sa bivšim suprugama i da je posvećen očinski dužnostima. Smatra da je suveren u svom životnom stilu i da teško podnosi kada mu drugi nameću odluke ili autoritet.Kroz ovaj intervju, Žika Jakšić deli svoju priču sa iskrenošću i otvorenošću, reflektujući vrednosti porodice, posvećenost poslu i nezavisnost u donošenju odluka.