Javnost je podijeljena nakon što je jedna žena iz Loznice otkrila da je njen brat oženio Pazarku, izazivajući različite komentare i stvarajući polemiku u društvu. Miljanino šokantno priznanje o bratovom braku s Novopazarkom izazvalo je nevjeru u nju i njenu obitelj, dok su neki detalji s vjenčanja bili iznenađujući.

Dopustite mi da podijelim jedno osobno iskustvo koje se dogodilo u mom životu, a oko kojeg se nimalo ne stidim. Međutim, imam određene sumnje u mudrost iza izbora mog brata. U ranim fazama njegove akademske karijere, putevi mog brata i njegove sadašnje supruge su se susreli, a nedavno su donijeli odluku da stupaju u brak.

Važno je naglasiti da nemam predrasude prema bilo kome. Čvrsto vjerujem da je svako ko živi u Srbiji Srbin, kao što je i svako ko živi u Americi Amerikanac, bez obzira na vjerska uvjerenja. Međutim, kao članica tradicionalne obitelji, bili smo prilično iznenađeni njihovim vjenčanjem, posebno jer je mladenkino porijeklo iz Novog Pazara.

Svadbeno veselje započelo je tradicionalnom ceremonijom u subotu u Beogradu, budući da mladoženja nije volio Loznicu. Sljedećeg dana, svi svatovi su otputovali u Novi Pazar, gdje se dogodila velika svečanost prilagođena imućnom porijeklu mladenke. Iako smo prisustvovali ovom događaju, bili smo iznenađeni činjenicom da se vjenčanje nije održalo u crkvi, već u šarmantnom restoranu na periferiji grada.

Osoblje restorana bilo je izuzetno ljubazno, ali najveće iznenađenje bilo je odsustvo alkohola na svadbi. Umjesto piva i rakije, koje su uobičajeni na takvim proslavama, posluživana su bezalkoholna pića. Ovo je izazvalo nelagodu jer smo bili navikli na tradicionalna svadbarska pića. Unatoč tome, šutjeli smo i poštivali njihov izbor.

Naracija djevojke završava s osjećajem nelagode zbog neočekivanog izbora na vjenčanju njenog brata. Pitanje odsustva alkohola i nekih drugih tradicionalnih elemenata svadbenog slavlja dodatno je produbilo neslaganje u obitelji. Ova priča reflektira različite poglede na brak i vjenčanje, suočavajući se s kulturnim različitostima unutar obitelji.