Mladić po imenu Mauricio Osola, koji je porijeklom iz  Argentine,ada je imao samo 23.godine , oženio se svojom bakom, koja je tada imala 91 godinu. Nakon što je umrla samo godinu dana kasnije, on je tvrdio da ima pravo na penziju. Prema izvještaju Guardiana, mladi advokat Mauricio Osola iz Argentine, koji je tada imao 23 godine, oženio se sa svojom pratetkom Yolandom Torres u februaru 2015. Tragično, Torres je preminuo u aprilu 2016. sepsa.

 

 

 

Nakon njene smrti, Osola je pokušala da zatraži svoju penziju. Prema njegovoj izjavi, smatrao je da je njegova odluka o braku i autentična i zakonita. Sljedećeg ljeta, kada je stigao po penziju supružnika, vlasti su odbacile njegov zahtjev nakon što su ispitale komšije koji su tvrdili da nisu znali za brak. Nakon što su mu se roditelji razdvojili 2009. godine, Mauricio je živio u Salti, gradu na sjeverozapadu Argentine, sa svojom majkom, sestrom, bakom i pratetkom. Sprovedena je istraga, a zvaničnici su razgovarali sa pojedincima koji su znali za porodicu, uključujući komšije koji su navodno poricali da znaju za brak. Slučaj je zbog toga odbačen, a Mauricio je izrazio namjeru da se žali najvišem sudu u zemlji kako bi pokazao da zaslužuje isplatu. U intervjuu za lokalne novine El Tribuno de Salta, on je rekao: “Yolanda je bila suštinska podrška u mom životu i bila je njena poslednja želja da se venčamo. Ljubav koju sam gajio prema Yolandi bila je najčistija i najiskrenija ljubav koju sam ikada doživjela, a bol zbog njenog odlaska ostaće sa mnom do kraja mojih dana.

 

 

 

 

Kada sam odlučila da podnesem zahtjev za penziju, pobrinula sam se da predam svu neophodnu papirologiju i ispunim sve zakonske uslove. Uprkos njenim godinama preko 90 godina, Yolanda je još uvijek mogla jasno razmišljati i zaključivati.Iako nije poznavala zakon, željela je osigurati da naš brak ne naiđe na pravne prepreke. Mauricio je izjavio da je odluku o braku doneo nakon što mu je partner obećao da će mu pomoći da nastavi studije prava, koje je planirao da napusti nakon rastave roditelja. Prilikom podnošenja zahtjeva za penziju 2016. godine, dostavio je svu potrebnu dokumentaciju i potrebne podatke. Izrazio je zbunjenost zbog odbijanja njegovog zahtjeva na osnovu toga što njegovi susjedi nisu znali za njegov diskretan građanski brak.

 

 

 

On je naveo da komšije koje žive u novoizgrađenom bloku pored njihove kuće ne znaju ništa o njemu ili njegovoj supružnici. Obećao je da će pokrenuti pravni postupak, pa čak i iznijeti predmet na Vrhovni sud ako bude potrebno, jer smatra da je odbijanje potpuno neosnovano. Nakon razvoda roditelja, Mauricio se povjerio Yolandi: “Moram da napustim studije.” Upravo su te okolnosti dovele do njihovog braka, a Yolanda je insistirala da Mauricio završi studije. Ona mi je prenijela: “Želim da ti pomognem jer si uvijek bio tu za mene – pratio me na pregledima kod doktora i pomagao mi u mojim poteškoćama.” Na kraju sam se raspitao o njenim mislima o braku ako bih je zaprosio.