Kronična iscrpljenost, nadutost i problemi s cirkulacijom mogu se pripisati nakupljanju toksina u našem krvotoku. Kako biste spriječili zadržavanje ovih toksina, neophodno je redovito provoditi postupke čišćenja. Sindrom kroničnog umora (CFS) višestruko je i onesposobljavajuće stanje obilježeno ekstremnim umorom koji traje čak i nakon odmora i pogoršava se fizičkim i mentalnim naporom. Pojedinci sa CFS-om često rade sa znatno smanjenim kapacitetom u usporedbi sa svojim sposobnostima prije bolesti.

Liječenje SHZ-a višestruk je pothvat koji zbog svoje jasne dijagnoze zahtijeva personalizirani pristup. Početne studije predlažu korištenje bihevioralno-kognitivne terapije (BKT) kao načina rješavanja SHZ-a, s ciljem osnaživanja pacijenata da učinkovito upravljaju svojim dnevnim rutinama, nose se sa stresom i ublaže simptome. Kronični umor, nadutost i loša cirkulacija uobičajeni su simptomi koji proizlaze iz nakupljanja toksina u krvotoku. Međutim, postoji jednostavno rješenje za ublažavanje ovih problema korištenjem sastojaka koji su lako dostupni u vašoj kuhinji. Uz samo češnjak i domaće crno vino možete napraviti moćan pripravak koji učinkovito pročišćava krv, eliminira višak masnoće i soli te ubrzava metabolizam u tijelu.

Sastojci: Potrebno je dvanaest češnjeva češnjaka. Odlučite se za domaće crno vino, najbolje u količini od pola litre.

Priprema: Pripremite režnjeve češnjaka tako da ih temeljito očistite, zatim ih narežite na četvrtine prije nego što ih stavite u staklenku. Uzmite pola litre crnog vina i ulijte ga u staklenku, pazeći da je posuda dobro zatvorena. Približno dva tjedna staklenku držite na mjestu koje ima dovoljno sunčeve svjetlosti ili svjetla. Kako biste temeljito izmiješali komponente, protresite staklenku više puta dnevno. Nakon isteka roka od dva tjedna, odvojite sadržaj staklenke tako da ga procijedite i prebacite u staklenu bocu. Tijekom mjesec dana uzimajte tri puta dnevno po 1 žličicu mješavine.

Upozorenje:
Kako piše “svetjenicajevi”, ovaj snažan napitak djelotvoran je za pročišćavanje i jačanje krvotoka. Kako bi se osigurali optimalni rezultati, preporuča se pričekati najmanje šest mjeseci između svakog tretmana. Ako ste zabrinuti zbog mogućih zdravstvenih problema koji proizlaze iz konzumiranja ovog napitka ili ako uzimate bilo kakve lijekove ili ste podvrgnuti terapiji, važno je konzultirati se sa svojim liječnikom primarne zdravstvene zaštite za savjet.