Ivana Mišković Karić, jedna od najbogatijih Srpkinja, dolazi iz ugledne porodice sa snažnim poslovnim nasljedstvom. Kao kćerka poznatog biznismena Miroslava Miškovića i supruga Gorana Karića, sina Sretena Karića, ona je zasigurno u središtu pažnje javnosti.

 

 

 

 

Njihova ljubavna priča, ispunjena glamurom i izobiljem, traje već više od dve decenije, a njihov brak, sklopljen 1999. godine, predstavljao je spoj dva velika biznis carstva. Mediji su ovu ceremoniju svadbe opisivali kao integraciju dve imperije, a mnogi su je upoređivali sa čuvenom serijom “Dinastija”, povezujući ih s Karingtonovima i Kolbijevima.

  • Pisalo se o raskošnoj ceremoniji koja je okupila više od šeststo zvanica, a glamur je ispunio prostorije hotela Interkontinental, gdje je organizovana proslava.

 

 

 

 

Nakon što su postali roditelji dvoje djece, Maksimilijana i Mije, Ivana i Goran uživaju u porodičnim trenucima i putovanjima, kojima često dijele s javnošću na Instagramu. Njihova porodična okupljanja s prijateljima predstavljaju nezaboravne trenutke, a neki od njihovih bliskih prijatelja su poznati javnosti.

 

 

 

 

Ivana se ističe kao generalni direktor Delta fondacije, vodeći Odeljenje za društveno odgovorno poslovanje u okviru Delta holdinga, te kao član Upravnog odbora Delte. S diplomom Ekonomskog fakulteta u Beogradu, specijalizirana je u oblastima bankarstva, osiguranja i finansija.

Kroz svoja sjećanja na djetinjstvo, Ivana ističe obiteljske vrijednosti i važnost odgovornosti. Roditelji su je i brata Marka odgajali s jasnim pravilima i očekivanjima, te su ih učili da budu umjereni i poštuju vrijednosti koje čine život. Danas, i sama sa suprugom Goranom, nastoji vaspitati svoju djecu u skladu s tim principima, uz podršku bake i djeda koji im ponekad popuste i razmaze ih, kako bi odrasli kao kulturni i umereni pojedinci.

BONUS TEKST

Jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova koji se koristi već vjekovima je đumbir (Zingiber officinale). Ovaj korijen se tradicionalno koristi u mnogim kulturama zbog svojih ljekovitih svojstava i širokog spektra primjena.

Đumbir se može koristiti na različite načine za ublažavanje raznih zdravstvenih problema. Jedan od najčešćih načina upotrebe je priprema đumbir čaja. Da biste napravili čaj od đumbira, jednostavno ogulite i narežite svježi đumbir, dodajte ga u vodu i prokuhajte nekoliko minuta. Zatim ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego što ga procijedite i pijete. Đumbir čaj je poznat po svojim protuupalnim svojstvima i može pomoći u ublažavanju bolova u grlu, smanjenju mučnine i ublažavanju probavnih smetnji.

Osim toga, đumbir se može koristiti i kao sastojak u raznim jelima i napicima. Svježi đumbir možete dodati u smoothieje, juhe, umake i mnoge druge recepte kako biste poboljšali okus i dodali ljekovita svojstva.

Još jedan popularan prirodni lijek je med, koji je poznat po svojim antibakterijskim i antiupalnim svojstvima. Med se može koristiti kao prirodni zaslađivač u čajevima, napicima i jelima, ali se također može koristiti i lokalno za tretiranje manjih opekotina, ogrebotina i iritacija kože.

Kombinacija meda i đumbira često se koristi kao prirodni lijek za prehladu i gripu. Jednostavno pomiješajte svježi đumbir s medom i limunom kako biste napravili sirup koji će ublažiti simptome prehlade i ubrzati proces ozdravljenja.

Uz redovitu konzumaciju đumbira i meda, vaše tijelo može biti jače i otpornije na razne bolesti i infekcije. Ovi prirodni sastojci mogu biti korisni dodaci vašoj svakodnevnoj rutini kako biste ojačali imunološki sustav i očuvali zdravlje na prirodan način.