Preminula majka Mirze Selimovića, Nedreta Selimović, napustila nas je juče nakon dugog i teškog perioda bolesti. Vest o njenoj smrti Mirza je podelio sa svojim pratiocima na Instagramu. Mirza Selimović je nekoliko dana ranije na istoj društvenoj mreži zatražio pomoć za svoju majku.

– Poštovani prijatelji, obratili bismo vam se za pomoć. Hitno su nam potrebni trombociti, krvna grupa nulta, za Nedretu Selimović. Molimo vas da se javite u kliniku za transfuziologiju sutra ujutru. Unapred hvala – napisao je pevač tada. Nakon njegovog apela, stigla je podrška i brojne reči ohrabrenja, a mnogi su se prijavili da doniraju trombocite za Mirzinu majku.

Juče je Mirza objavio crno-belu fotografiju svoje majke uz potresne reči:

 Počivaj u miru, moja voljena! Tvoj Mirza te voli – napisao je pevač uz emotikon slomljenog srca. Danas se Mirza ponovo obratio svojim pratiocima na Instagramu, ovog puta deleći pesmu koju je posvetio majci. Još jedan tmuran dan prolazi – napisao je Mirza uz video u kom sa suzama u očima svira pesmu koju je posvetio svojoj majci Nedreti. Pesmu koju je Mirza posvetio svojoj tek preminuloj majci, a koja je rasplakala sve njegove pratioce, otpevao je Džej Ramadanovski. Mirza je takođe izrazio zahvalnost za podršku i utehu koju je dobio u ovim teškim trenucima.

– Dragi moj, zbog objektivnih razloga i saobraćajne nezgode na putu za Beograd primorani smo otkazati večerašnji nastup. Hvala bogu, svi smo dobro, a mi se uskoro družimo na isto mestu i objavljujemo novi datum. Večeras umesto nas nastupaju sjajni momci i ovim putem im se zahvaljujem što su nam izašli u susret u kratkom vremenskog roku – napisao je on koji os kada se saznalo da je umrla majka Mirze Selimovića ne može da dođe sebi i jako je tužan i utučen.

  • Mirza Selimović je rođen 14. marta 1988. godine u Sanskom Mostu, Bosna i Hercegovina. Još od malih nogu pokazivao je interesovanje za muziku i pevanje. Njegova strast prema muzici postala je očigledna još u ranom detinjstvu, kada je počeo da svira različite instrumente i učestvuje u školskim i lokalnim muzičkim događajima.

Veliku popularnost stekao je učešćem u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda” 2011. godine. Svojim talentom, harizmom i posebnim glasom brzo je osvojio publiku širom regiona i postao jedan od omiljenih takmičara u tom šou programu. Mirza je tokom takmičenja izvodio različite muzičke žanrove, demonstrirajući svoju široku vokalnu sposobnost i interpretativne veštine.

Nakon završetka takmičenja, Mirza je nastavio da gradi svoju karijeru pevača, objavljujući singlove i albume koji su nailazili na pozitivan prijem kod publike. Njegove pesme često su se nalazile na vrhu muzičkih top lista, a Mirza je stekao reputaciju kao jedan od najtalentovanijih mladih pevača na Balkanu.

Pored uspeha na muzičkoj sceni, Mirza je poznat i po svom humanitarnom radu i aktivnom učešću u različitim dobrotvornim akcijama. Posvećen je podršci zajednici i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Mirza Selimović je svojom posvećenošću muzici, talentom i humanitarnim radom postao jedan od najpoštovanijih i najomiljenijih javnih ličnosti u regionu. Njegova muzika i dalje dopire do mnogih srca, dok nastavlja da inspiriše i zabavlja publiku širom Balkana.