Miloš Biković, poznati srpski glumac, često je poznat po svojoj diskretnosti kada je u pitanju privatni život. Međutim, jednom prilikom, tokom gostovanja u emisiji “1 na 1” na Kanalu 5 u Severnoj Makedoniji, odlučio je otkriti nekoliko zanimljivih detalja o svojoj porodici koji su mnoge iznenadili.

  • Biković je otkrio da porodica nije oduvijek nosila prezime Biković i da njihovo porijeklo nije iz Srbije, kao što se obično mislilo. “Moj deda se rodio kao Bikovski i poreklom su iz Berova”, otkrio je glumac.

Iako je porodica Bikovića uvijek preferirala privatnost, Miloš je za ruske medije otkrio neke nepoznate detalje o svojim najbližima. Posebno je istaknuo svoj odnos sa svojim bratom koji je postao monah. “Moj brat je otišao u manastir kada je imao 22 godine. Studirao je s potomcima ruskih emigranata koji su došli u Srbiju nakon Oktobarske revolucije”, ispričao je. Ovaj intiman odnos s bratom koji se posvetio religiji pokazuje dubinu njihove veze i uzajamnog poštovanja.

  • Kada je riječ o majci, Biković ističe njen poseban pristup prema njegovoj glumačkoj karijeri. “Njoj moj uspjeh nije mnogo važan. Verovala je da ću postati glumac, ali me nije previše hrabrila u tome. Kada je moja karijera počela da ide uzlaznom linijom, ona me je podržala”, priznao je glumac.

Miloš je također otkrio da je svojoj majci kupio stan u Beogradu od prvog velikog honorara. “Odrastao sam na Karaburmi, a često smo se selili jer nismo imali svoj stan. Moja porodica je nekada bila veoma bogata, a nakon Drugog svjetskog rata zbog nacionalizacije smo sve izgubili”, objašnjava Biković. Njegove riječi odražavaju duboku povezanost s porodičnim korijenima i vrijednostima.

Ova iskrena ispovijest o Bikovićevoj porodici pruža uvid u njegovu privatnost i njegovu duboku vezu s najbližima, dok istovremeno otkriva dijelove njegove ličnosti koje rijetko viđamo na ekranu.

BONUS TEKST

Miloš Biković, rođen 13. januara 1988. godine u Beogradu, Srbija, istaknuti je srpski glumac koji je postao jedan od najprepoznatljivijih lica u regionalnoj i međunarodnoj filmskoj industriji.

Biković je odrastao u Beogradu gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Već u ranoj mladosti pokazivao je interes za glumu, a svoju ljubav prema ovom umjetničkom izričaju produbio je kroz različite školske i izvannastavne aktivnosti. Nakon srednje škole, upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gdje je usavršavao svoje glumačke vještine.

Njegova karijera započela je na pozornici gdje je brzo privukao pažnju svojim talentom i karizmom. Prve uloge u pozorištu bile su mu prilika da pokaže svoj izuzetan glumački dar i stekne poštovanje publike i kritike.

Međutim, prava slava došla je kada je prešao na televiziju i film. Biković je brzo postao jedan od najtraženijih glumaca u regiji, a uloge koje je tumačio u brojnim televizijskim serijama i filmovima donijele su mu široku popularnost i priznanje kolega i publike.

Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je uloga Petra Marinkovića u TV seriji “Montevideo, Bog te video!” koja je postigla ogroman uspjeh i osvojila brojne nagrade. Također je ostvario zapažene uloge u filmovima kao što su “Balkanska međa”, “Južni vetar”, “Dara iz Jasenovca” i mnogim drugima.

Njegova talentirana gluma i karizmatična pojava prepoznate su i izvan granica Balkana. Biković je stekao međunarodnu slavu ulogama u filmovima poput “Kozje uši”, “Zaspanka za vojnike” i “Viking”. Njegov rad i doprinos filmskoj industriji nagrađeni su brojnim priznanjima i nagradama.

Pored glume, Biković je poznat i po svom humanitarnom radu i aktivizmu. Angažiran je u raznim projektima koji se bave društvenim pitanjima i promoviraju humanost i solidarnost.

Miloš Biković ostaje jedan od najznačajnijih glumaca svoje generacije, čiji je talenat i doprinos svjetskoj kinematografiji neosporno priznat i cijenjen. Njegova strast prema glumi, predanost poslu i šarm osigurali su mu mjesto među najvećim zvijezdama u filmskom svijetu.