Milica Mršulja, tridesetogodišnjakinja iz Leskovca, doživela je dramatičan početak života koji je ličio na scene iz filmova. Njena majka ju je napustila usred zime, ostavivši je u kutiji pored kontejnera, što je postalo početak jedne izuzetno teške, ali i inspirativne priče. Priča o Milicinom početku datira iz zime 1994. kada je beba pronađena ispred muzičke škole u Gnjilanu, ostavljena u kartonskoj kutiji. To je bio peti februar 1994. godine, a beba, tada dobila nadimak Nera, po grčkoj boginji hrabrosti, započela je svoj put kroz život.
Od tada pa sve do 2024. godine, Milica je prošla dug i trnovit put od Gnjilana do Leskovca. Nije bilo lako saznati istinu o svom poreklu, posebno kada je sa pet godina saznala da je usvojena, tokom bombardovanja Jugoslavije 1999. godine. Svetlana i Ljubiša, par iz Leskovca koji nije mogao da ima dece, prihvatili su Milicu sa puno ljubavi i brige. Iako je saznala istinu o svom poreklu na teži način, podrška svojih roditelja je bila ključna u prevazilaženju izazova.
Nakon što je postala majka, Milica je odlučila istražiti svoje korene. Kroz kontakt sa sedam žena koje su napustile decu te godine na Kosovu, otkrila je više o svom poreklu. Sa tih informacija došla je do biološke majke, čije odbacivanje je prouzrokovalo duboku emotivnu bol kod Milice. Milica je postala uspešna spisateljica, novinarka i glumica. Njena snažna volja i kreativnost su se pokazale kao ključne snage koje su je izdigle iz teških trenutaka. I dok je njena priča puna izazova, sada je okružena ljubavlju svoje porodice, supruga Milana i sina Ilije, koji su postali njen prioritet i snaga za dalji životni put.

BONUS TEKST

Kako izleciti bradavice prirodnim putem

Belance protiv bradavica

Belance je efikasan prirodni lek koji tradicionalna medicina preporučuje za uklanjanje bradavica na koži. Postupak je jednostavan i može biti vrlo efektivan. Evo kako možete primeniti belance za uklanjanje bradavica:

  1. Priprema belanceta: Razbijte jaje i odvojite belance od žumanca. Belance treba koristiti za tretiranje bradavica.
  2. Nanos belanceta: Nanesite tanki sloj belanceta direktno na bradavicu. Možete koristiti čistu vatu ili pamučni tampon za nanošenje belanceta na zahvaćeno područje.
  3. Zaštita tretiranog područja: Ako je bradavica izložena dodirima ili vazduhu, preporučljivo je zaštititi je kako bi belance ostalo na mestu. Možete koristiti plastičnu kesu ili flaster da biste prekrili tretirano područje.
  4. Ponavljanje postupka: Postupak nanosenja belanceta treba ponavljati nekoliko puta tokom dana. Što češće tretirate bradavicu belancetom, to će brže i efikasnije osušiti i otpasti.
  5. Strpljenje: Vreme potrebno za uklanjanje bradavice može varirati u zavisnosti od veličine i lokacije. Budite strpljivi i nastavite tretman sve dok bradavica potpuno ne osuši i otpadne.

Belance ima svojstva koja pomažu da se bradavica osuši i otpadne prirodno, iako rezultati mogu varirati od osobe do osobe. Važno je redovno primenjivati tretman i pratiti napredak. Ukoliko primetite bilo kakve neobične reakcije ili ako bradavica ne reaguje na tretman, preporučuje se konsultacija sa lekarom.

Morska voda protiv bradavica

Morska voda je poznata po svojim lekovitim svojstvima, posebno u borbi protiv bradavica i drugih kožnih oboljenja poput zarastanja rana. Sadrži so, jod i druge minerale koji pomažu u sušenju i tretiranju ovih neželjenih izraslina na koži. Redovno izlaganje morskoj vodi može imati vidljiv efekat u rešavanju problema bradavica.

Praktikovanje boravka na plaži može biti korisno u ovom procesu. Možete koristiti maramicu natopljenu morskom vodom i staviti je direktno na mesto gde se nalazi bradavica. Uobičajeno je da se postigne poboljšanje za desetak dana redovnog primenjivanja ovog tretmana.

Važno je napomenuti da je morska voda efikasna zbog svojih mineralnih svojstava, ali da svaki organizam može reagovati drugačije. Ukoliko imate ozbiljnije kožne probleme ili sumnjate na nešto, uvek je preporučljivo konsultovati se sa stručnjakom pre primene ovakvih metoda.