Preminula je pre šest godina, ali legenda srpskog i jugoslovenskog filma, Milena Dravić, ostavlja neizbrisiv trag u filmskoj industriji. Sa preko 100 filmskih ostvarenja, Milena je ostvarila impresivnu karijeru, deleći set sa najvećim domaćim i holivudskim glumcima.

Jedni od najpoznatijih filmova u kojima je glumila su “Prekobrojna”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Nije lako s muškarcima” i mnogi drugi. Njena filmska karijera bila je obogaćena i susretom sa svetskim zvezdama, poput Džeka Nikolsona i Džona Lenona, tokom snimanja filma “Misterije organizma” Dušana Makevejeva.

Jedan od neobičnih trenutaka u njenom životu dogodio se tokom posete Kanu, gde je novinarka, iznenađujuće, postavila pitanje o kontracepciji Jugoslovenki. Milena je svojom duhovitošću odgovorila na provokaciju, pričajući anegdotu o migreni i kontraceptivnim pilulama, čime je postala predmet medijske pažnje.

Iako je bila udata tri puta, njeni brakovi su privlačili pažnju javnosti. Puriša Đorđević je nazvao Milenu svojom najvećom ljubavi, dok je njen treći brak sa Draganom Nikolićem bio filmska ljubavna priča. Upoznali su se na snimanju filma “Horoskop” 1969. godine, a njihova spontana ljubav rasplamsala se na prvi pogled. Venčali su se neobično, tokom snimanja filma 1970. godine, i postali ne samo kolege na setu, već i partneri u životu. Njihova saradnja produžila se na televizijske projekte, uključujući šou “Obraz uz obraz” i seriju “Povratak otpisanih”.

Milena Dravić ostavila je neizbrisiv pečat ne samo u filmskom svetu već i kroz svoje neobične i inspirativne životne priče.Milena Dravić će zauvek ostati upamćena ne samo po svojim filmskim dostignućima već i po svojoj harizmi, šarmu i doprinosu umetnosti glume.